9.2.2008← Takaisin

Nousiainen kolmantena suomalaisena palkintopallille lauantaina Otepäässä

Ville Nousiainen ylsi kolmantena suomalaisena palkintopallille maastohiihdon maailmancupissa Viron Otepäässä lauantaina. Nousiainen otti uransa ja kauden toisen palkintopallisijan, kun hän sijoittui perinteisen hiihtotavan 15 kilometrillä kolmanneksi.

Kilpailun voitti Tshekin Lukas Bauer ennen isäntämaan Jaak Maeta. Nousiainen sai jännittää vielä pitkään jälkeensä lähteneen Andrus Veerpalun loppurynnistystä. Veerpalu jäi lopulta viisi sekuntia suomalaisen taakse.
”Oli kyllä kylmä rinki p-seen alla, kun Veerpalu tuli loppusuoraa. Tavallaan tämä (palkintopallisijoitus) ei yllättänyt. Tämä sijoitus maistuu samalta kuin edellinen palkintopallisijoitus: ei miltään. Niistä aina haaveilee, mutta sitten kun sattuu kohdalle, ei tunnukaan miltään. Äärettömän raskas keli oli, metriäkään ei tullut ilmaiseksi”, hieman reilun minuutin Bauerille hävinnyt Nousiainen tuumi.

Muut suomalaiset eivät yltäneet maailmancupin pisteille. Tero Similä oli 34:s, Sami Jauhojärvi 48:s, Matti Heikkinen 55:s ja Olli Ohtonen 60:s.
”Tavoite oli 15 joukkoon, siihen olisin ollut tyytyväinen. Hiihto oli tasapaksua, ei hyvän tuntoista alusta asti. Olisin toivonut, että se viimeinen vaihde olisi löytynyt”, Similä sanoi.
Päävalmentaja Magnar Dalen oli luonnollisesti iloinen kolmen urheilijansa yllettyä lauantaina palkintopallille.
”Kun sekä naiset että miehet yltävät palkintopallille, se on erittäin hieno juttu. Kun vielä Riitta-Liisa (Roponen) hiihti perinteisellä kuudenneksi, se oli myös erittäin hyvä juttu”, Dalen iloitsi suomalaispanoksesta.
Sunnuntaina Otepäässä hiihdetään sprintit.