Uutisen päiväys

5.1.2008← Takaisin

Nousiainen ja Jauhojärvi pysyivät hyvissä asemissa Tour de Skissä

    1.1.2008

    Ville Nousiainen ja Sami Jauhojärvi ovat hyvissä asemissa Tour de Skissä, kun kahdeksan osakilpailun sarjasta puolet on hiihdetty. Tshekin Nove Mesto na Moravessa vapaalla hiihtotavalla käydyn 15 kilometrin kilpailun jälkeen Nousiainen on 20:ntenä ja Jauhojärvi 23:ntena.

    Neljännen osakilpailun jälkeen tshekkiläisillä on kilpailussa kaksoisjohto. Lukas Bauer nousi takaisin johtoon 3,2 sekunnin erolla Martin Koukaliin. Italian Pietro Piller Cottrer nousi lähtönumerolla 26 kolmanneksi. Nousiaisella eroa Baueriin on 1.32,3 ja Jauhojärvellä vastaavasti 1.35,2.

    ”Alaselkä on ollut todella väsynyt prologista lähtien, ei siinä mitään vaivaa ole, se on vain väsynyt. Ei siihen paljon ole tehtävissä, toivon mukaan pystyy hiihtämään huomenna. Pitää löytää sellainen tekniikka että ei sitä (selkää) väsytä niin paljon. En hirveän huolissani, sille (selälle) ei nyt paljon voi tehdä, joten ei sitä auta murehtia. Ainut mikä siihen auttaa, on lepo ja sitä täällä ei oikein voi tehdä. Loivia pätkiä pitää selkä suorana laskea, ei voi yhtään sauvoitta luistelua tehdä ja siinä aika paljon häviää. Tänään oli aika nihkeä keli niin kuin on ollut joka päivä. Kierroksen-kahden jälkeen joutui tänään aika yksin hiihtämään”, Nousiainen summasi eikä suuremmin yllättynyt vahvojen vapaan hiihtäjien italialaisten ja tshekkien rynnistyksestä.

    Jauhojärvi ei synkistellyt vaan suuntasi ajatuksiaan jo Tour de Skin jäljellä olevalle puoliskolle.
    ”Ei ihan putkeen mennyt, vuosi olisi voinut alkaa paremminkin. Vapaalla vaan jalat eivät toimi, eivät vaan tule alle, en tiedä mistä syystä. Voisi sanoa että on kuin haavoittuneen variksen lentoa tuo meno tällä hetkellä. Kun ei saa jalkaa alle, ei saa itseään yhtään ahtaalle. Nytkin on voimia aika hyvin jäljellä, mutta se tietää vain hyvää huomista (15 km perinteisellä) varten. Pakko on kuitenkin hiihtää niin paljon kuin lähtee, mutta ei vaan pääse. Kun ei homma pelitä vapaalla niin se ei pelitä. Sen mitä pystyy, roikkuu matkassa ja se ei tänäänkään kovin paljon ollu. Huomista kisaa lähden voittamaan”, Jauhojärvi sanoi ja yllättyi kärjen osalta lähinnä Koukalin kakkossijasta neljänneksi nousseesta Italian Valerio Checchistä.

    ”Martinin kanssa juttelin, hän on vielä toipumassa olkapääleikkauksesta. Hän tulee huomenna tippumaan kun ei se jaksa työntää tasatyöntöä”, Jauhojärvi ennakoi ja toivoi liukasta keliä keskiviikolle.

    Tour de Skin viides osakilpailu hiihdetään Nove Mesto na Moravessa keskiviikkona. Matkana miehillä on 15 kilometriä perinteisellä väliaikalähdöllä. Kilpailussa jaetaan myös bonussekunteja, joita saavat kolme parasta yhdessä väliaikapisteessä sekä maalissa. Sekä Nousiainen että Jauhojärvi ennakoivat kokonaiskilpailun kannalta ensimmäisien ratkaisujen tapahtuvan juuri keskiviikkona.

    ”Realistinen tavoite on että otan huomenna ne 30 bonussekuntia ja voitan koko kisan”, Jauhojärvi sanoi.

    Lisätietoja: http://www.tour-de-ski.com/