Uutisen päiväys

5.1.2008← Takaisin

Nousiainen ja Jauhojärvi eivät yltäneet toivomaansa vauhtiin

    2.1.2008

    Miesten Tour de Skin viides osakilpailu ei sujunut suomalaisilta aivan toivotusti, mutta Ville Nousiainen on kuitenkin 18:ntena ja Sami Jauhojärvi 28:ntena kiertueen siirtyessä Italiaan. Keskiviikkona perinteisellä hiihdetyllä 15 kilometrillä Nousiainen oli 20:s, Jauhojärvi 35:s.


    Kilpailun voitti Tshekin Lukas Bauer, joka kasvatti kokonaiskilpailussa johtonsa yli kahteen minuuttiin. Tshekin osakilpailujen jälkeen toisena on Norjan Tord Asle Gjerdalen ennen Italian Pietro Piller Cottreria. Nousiainen on Baueria jäljessä 3.33,5, Jauhojärvi 4.15,2. Keskiviikkona Nousiaista vaivasi väsynyt alaselkä.

    ”Jos tänään olisi ollut yksittäinen kisa kauden aikana, olisin varmasti keskeyttänyt. Oli niin hirveän tuntuista ensimmäisen kierroksen (3,75 km) jälkeen selässä, että ei se ollut ehtinyt palautua eilisestä rasituksesta. Oli aivan hirveän tuntuista hiihtoa sen jälkeen. Yritin vaan jotenkin saada selän suoraksi ja jalan alle että jotenkin pääsin teknisesti eteenpäin. Tosi vaikeaa oli. En tiedä, miten normaalitilanteessa olisi ollut (ilman väsynyttä selkää), varmasti asento olisi pysynyt paremmin eikä kädet olisi niin paljon väsyneet”, Nousiainen tuumi ja uskoi välipäivän auttavan selän tilannetta.

    ”Eilen tuntui, että on voimia jäljellä ja tänään taas kun kisa tuli, ei tasan mihinkään. Verryttelyssäkin tuntui vielä ihan hyvältä. Se on vaan että kun lihas on väsynyt niin se on väsynyt. Hiihdän nyt loppuun asti (Tourin) kuitenkin. Tänään meni koko ajan huonompaan suuntaan. Jalat ovat väsyneet, tosi väsyneet. Kyllä tämä olo tästä paranee. Jos nyt vaikka sprintin jaksaisi hiihtää läpi”, Jauhojärvi pohti tätä päivää ja tulevaa.

    Keskiviikkoilta kuluu matkustaessa, sillä suomalaiset siirtyvät Nove Mesto na Moravesta suoraan Val di Fiemmen Predazzoon. Torstai on välipäivä, seuraava osakilpailu on perjantaina Asiagossa käytävä sprintti.

    Tour de Skin kokonaistilanteet ja muuta infoa: http://www.tour-de-ski.com/