25.2.2008← Takaisin

Niskanen neljäs nuorten MM-kisojen vitosella, Suojärvi 20:s

Suomen naishiihtäjillä oli vahva kokonaispanos Italian Mallesissa nuorten MM-kilpailuissa 20-vuotiaiden perinteisen hiihtotavan vitosella, sillä koko nelikko mahtui 16 parhaan joukkoon vaikka mitaleja ei tullutkaan.

Kilpailun voitti odotetusti Sapporon 30 kilometrillä MM-pronssia vienyt Norjan Therese Johaug 4,5 sekunnin erolla ennen joukkuetoveriaan Ingvild Flugstad Östbergiä. Vieremän Koittoa edustava ja Sotkamon urheilulukiossa opiskeleva Niskanen hävisi Johaugille 15,9 sekuntia mutta pronssin vienyt Saksan Lucia Anger oli vain 4,4 sekuntia nopeampi.

”Ikävin sijahan tämä on mitä voi olla, mutta tyytyväinen olen. Ihan hyvä hiihto oli, suksi pelasi ja hiihto tuntui helpolta eikä ruvennut alussa pahasti hapottamaan. Tämä oli minulle ensimmäinen kisa korkealla niin en tiennyt tuleeko seinä vastaan”, Niskanen kertoi ja iloitsi myös suomalaisten hyvästä kokonaispanoksesta.

Johanna Heinänen oli kuudes, Satu Annila 11:s ja Krista Lähteenmäki 16:s.
”Hiihto sujui hyvin ja suksi toimi hyvin. Ajattelin, että pyöritään jossain 40 sijoilla, mutta kun kuulin väliaikoja, ne olivat aika keulilla. Vähän yllätys oli. Tältä matkalta täällä eniten odotin ja tosi tyytyväinen olen, tosi vähän jäi eroa. Tämä oli sellainen normaalihiihto, ei mikään superhiihto”, Keuruulla asuva ja Kuoreveden Kärkeä edustava Heinänen sanoi.

Suojärvi suomalaispoikien paras

Poikien kilpailussa suomalaispanos jäi heikommaksi, sillä Harri Suojärvi oli parhaana 20:s.
”Hyvä hiihto oli, lujempaa en päässyt. Varmaan kunnon mukaan hiihdin. Sijoitus oli ihan ok, vähän sellaista mitä etukäteen odotinkin. 20 kilometrin vapaalta odotan vähintään samaa, ehkä vähän parempaakin”, Suojärvi sanoi.
Mallesissa hiihdetään tiistaina 23-vuotiaiden sarjassa MM-mitaleista naisten vitosella ja miesten kympillä. 20-vuotiailla seuraava kilpailupäivä on keskiviikko, jolloin hiihdetään vapaalla yhteislähtökilpailut. Naisilla matkana on 10 km, miehillä 20 kilometriä.