Uutisen päiväys

16.9.2007← Takaisin

Närväinen maltilla kohti uutta kautta

    Hiihtäjä Toni Närväisen viime kausi meni ylikunnon vuoksi pieleen. Hankaluuksia on ollut uudellakin harjoituskaudella, mutta niidenkin jäätyä taakse Närväinen odottaa tulevaa talvea positiivisin mielin.

    Toukokuussa umpisuolen tähystysleikkaus aiheutti kymmenen päivän tauon, elokuun alussa oikean käden värttinäluu murtui Närväisen kaaduttua maastopyörällä leirillä Vuokatissa. Nyt neljän viikon kipsijakso on takana ja kaikki jälleen kunnossa kohti talvea.

    - Ei tämän (kipsijakson) pitäisi vaikuttaa voimatasoihin. Harjoittelu oli aika jalkapainotteista, kolmannen viikon jälkeen sain jo tehdä kuminauhaharjoittelua ja sauvakävelyä. Rullilla hiihdin vasta kipsin pois saatuani, Närväinen kertoo.

    Viime kauden Närväinen on halunnut unohtaa, mutta kuvaa sen olleen ”todella turhauttavaa”. Alkukausi oli hankala ja vuoden vaihteen jälkeen Närväinen alkoi jo suunnata ajatuksia seuraavaan kauteen. Kausi päättyi 23-vuotiaiden SM-kilpailuihin helmikuussa, jonka jälkeen hän lomaili Thaimaassa pari viikkoa.

    Hän on oppinut viime kauden takaiskuista.

    - Nyt teen järjen kanssa jokaisen treenin. Ei sokeaa hulluutta, Närväinen tuumii ja jatkoi talven ensimmäisistä tavoitteistaan:

    - Ei välttämättä vielä ensilumilla, mutta ensimmäisissä SM-kilpailuissa tammikuussa.

    Vancouver-ryhmän urheilija on katsonut itselleen parhaammaksi leireillä sovelletun ohjelman mukaan. Ensimmäisen, Vuokatissa pidetyn, leirin Närväinen oli Vancouver-ryhmän mukana, sen jälkeen hän on leireillyt SkiCatsien kanssa. Myöskään parhaillaan menossa olevalle Ramsaun leirille Närväinen ei lähtenyt.

    - Lokakuun Ramsaun leiri on vielä pikkuisen auki, todennäköisesti en lähde sinne, Närväinen miettii.

    Syyskuun alussa hän aloitti myös työelämässä mieluisan jakson, kun sai toivomansa ja havittelemansa viran Pohjois-Karjalan prikaatissa Kontiorannassa.