Uutisen päiväys

28.2.2015← Takaisin

Naisten päätösmatkalla Niskanen neljäs

Falunin MM-kisoissa lauantaina hiihdettiin naisten päätösmatka. perinteisen 30 kilometrin kisassa paras suomalainen oli Kerttu Niskanen neljännellä sijallaan. Yhteislähtöstartin jälkeen aina 25 kilometriin asti Niskanen oli kiinni pronssimitalitaistelussa.

Kilpailun jälkeen Niskasen ajatukset olivat vielä vähän ristiriitaiset, mutta positiivinen nainen käänsi katseen jo tulevaisuuteen.

"Päivän suoritus tyydyttää. Toki tällä hetkellä vähän harmittaa, mutta vielä tämä iloksi muuttuu. Reippasti lähdettiin kisassa liikenteeseen. Mitali oli hyvin lähellä, mutta kuitenkin niin kaukana. Taktiikka oli, että parhaalla suksiparilla aloitetaan ja katsotaan miten oma suksi pelaa kärkijoukkoon verrattuna. Sitten päätettiin Aikun kanssa, että ei vaihdeta. Tiesin, että minulla on parempi pari alla ja ne pelasivat ihan ok puolen matkan jälkeenkin verrattuna tyttöihin, jotka olivat käyneet vaihtamassa sukset."

Aino-Kaisa Saarinen oli tyytyväinen päivän seitsämänteen sijaan.

"Kaikkeni annoin ja on helpottavaa ja ihanaa, että pystyin antamaan sen kauden tärkemmissä kisoissa. Tiesin, että valittu valkopohjainen suksipari kestää. Kympin jälkee alkoi ensimmäisen kerran lihakset hyydyttää, että se puristava tunne alkaa tulla ettei enää ollut niin rentoa tekemistä."

Riitta-Liisa Roponen oli 18:s.
"Olin lähtevinäni paremmalla suksiparilla, mutta ensimmäinen suksipari ei ollut kilpailkykyinen ja kahden kilometrin kohdalla olin jo varma keskeyttämisestä, mutta muistin että tämä on sisun päivä ja pitää sisulla mennä loppuun asti."

Anne Kyllönen oli 21:s.

"Kaikeni tein mitä ladulla oli tehtävissä. Kunnon ja kaluston suhteen eka 15 kilometriä meni vähän lipsuvalla suksella ja se oli liukas ja toinen 15 kilometriä meni pitävällä suksella ja se ei ollu sitten niin liukas. Komprsomisseja joutui tekemään ja hakemaan pitävää ja luistavaa latua. Vauhti oli tasanen ja jaksoin hiihtää, mutta sellainen puristus siitä vielä puuttu."

Kisan kokonaistulokset Fis-tulospalvelussa.
Kuva: Touho Häkkinen

Urheilijoiden kommentit kuuneltavissa Hiihtoliiton SoundCloud -tilillä.
Kerttu Niskanen
Aino-Kaisa Saarinen
Riitta-Liisa Roponen
Anne Kyllönen