Uutisen päiväys

22.12.2013← Takaisin

Naisille sprinttiviestin ylivoimainen voitto Asiagossa

Suomen naisten sprinttiviestijoukkue, Aino-Kaisa Saarinen – Anne Kyllönen, loistivat Asiagon maailmancupissa. Kaksikko voitti perinteisen sprinttiviestin 9,6 sekunnin erolla kisan toiseksi jääneeseen Norjan kakkosjoukkueeseen.

Naisten sprinttijoukkue oli koko päivän ylivoimaisen vahva. Oman välieränsä selvällä 2,51 sekunnin erolla voittanut kaksikko Aino-Kaisa SaarinenAnne Kyllönen voitti finaalin murskaavalla 9,6 sekunnin erolla.
Toisella osuudella eron pääryhmään kiskaissut Saarinen oli omiin hiihtoihinsa tyytyväinen.
- Tämä oli erityisen iloinen päivä minulle. Kaksi viimeistä vetoa pääsin luukuttamaan sillä taktiikalla, mitä olin ajatellutkin. Sain viimeisille osuuksille tehtyä kaksi nousujohteista hiihtoa ja pystyin vetämään ihan kunnolla. Nyt sain vedettyä vauhdissa vielä uuden pykälän sisään. Minulla on ollut vaikeuksia rytminvaihdosten kanssa, mutta nyt löytyi jo kunnolla puristusta, Saarinen iloitsee.

Saarinen lähetti Kyllösen matkaan aina vahvoista asemista. Aamulla hiukan väsyneestä olosta kärsinyt Kyllönen kertoi, ettei väsymys ollut minnekään väistynyt, sen takia hän hiihti ensimmäiset osuudet hiukan voimia säästellen.
- Säästin koko ajan energiaa viimeistä vetoa varten, kun ajattelin, että jos tulee loppukiritaistelua, niin voin kääntää sen voitoksi, Kyllönen kertoo.
Saarinen veti viimeisellä osuudellaan reilun neljän sekunnin eron norjalaisiin, joten Kyllönen sai lähteä ankkuriosuudelle turvallisesta johtoasemasta.
- Kun Aikku teki niin suuren eron, niin en päästänyt enää norjalaisia kantaan, vaan vedin viimeisen täysillä alusta saakka. Meillä oli molemmilla tänään loistava päivä. Oli todella hienoa hiihtää Aino-Kaisan kanssa sprinttiviestiä.

Selvästä voitosta huolimatta Saarinen löysi omasta hiihdostaan vielä parannettavaa.
- Vuorohiihtoa ei tarvitse enää miettiä, se lähtee ihan selkärangasta, mutta tasuria joutuu vieläkin miettimään liikaa jokaisella työnnällä. Siinä on vielä tekemistä, mutta kyllä se tänään jo parempaa oli. Eilen sauvoin paikallaan, nyt se meni jo vähän eteenpäin, Saarinen iloitsee.