Uutisen päiväys

13.1.2006← Takaisin

Naishiihtäjiä antamaan olympianäyttöjä Skellefteån Skandinavia-cupiin

Naishiihtäjiin kohdistuvat kovimmat suomalaisodotukset, kun maastohiihdon kakkostason kiertue Skandinavia-cup jatkuu viikonloppuna Ruotsin Skellefteåssa. Lauantaina ohjelmassa ovat naisten 10 ja miesten 15 kilometriä perinteisellä, sunnuntaina samat matkat vapaalla hiihtotavalla.

Suomalaisista Otepään maailmancupissa 26:nneksi hiihtänyt Katja Ruotsalainen, cupin pisteissä parhaana suomalaisena neljäntenä oleva Annmari Viljanmaa, Pirjo Porvari ja Marjo Korander hiihtävät molemmat kisat. Sunnuntain vapaalle kympille joukkoon liittyy olympianäyttöjä hakeva Pirjo Manninen, jonka vauhti alkaa pikkuhiljaa löytyä.
”Katja (Ruotsalainen) ja Marjo (Korander) pitäisi voittaa, tai ainakin tasaisesti heidän kanssaan hiihtää. Sitten olisi taas menty eteenpäin”, Manninen miettii tavoitteitaan.
Lapinlahden SM-kisojen jälkeen Manninen hiihti loppiaisena maakuntaviestissä ja viime lauantaina Rovaniemen Lapin kisoissa 10 kilometrin perinteisellä.
”Siellä hiihto tuntui hyvältä. Se oli paras pertsan kisa tänä vuonna”, Manninen sanoi.
Miesten puolella suomalaisista vauhtiaan mittaavat Slovenian Kranjissa käytäviin 23-vuotiaiden MM-kisoihin tähyävät hiihtäjät. Vertailukohtaa tarjoaa vahva norjalaisjoukko, johon kuuluu muun muassa superlahjakkuus Petter Northug.
”Kylmälän Matin pitäisi hiihtää kovaa, en näe mitään estettä, miksei hiihtäisi. Heikkisen Matti on nyt ollut terveenä ja hiihtää varmuudella ainakin lauantaina. Matias Strandvall, Thomas Ramstedt, Olli-Pekka Tolvanen ja Jesse Väänänen ovat myös mielenkiintoisia nimiä”, valmentaja Vesa Mäkipää arvioi.
Skandinavia-cupin joukkueeseen oli nimetty maajoukkuehiihtäjistä myös Mona-Liisa Malvalehto, joka kuitenkin jättää reissun väliin ja kilpailee Hämeenlinnassa lauantaina perinteisen hiihtotavan vitosella.

Ohjelma:
Lauantai:

11.00 Naiset 10 km (p)
12.00 Miehet 15 km (p)
Sunnuntai:

9.30 Naiset 10 km (v)
10.05 Miehet 15 km (v)

Lähtölistat ja tulokset: http://ssk.skelleftea.org/
*******************************
Skandinavia-cup on yksi osa Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n maastohiihdon continental-cupin kilpailujärjestelmää, joka tarjoaa kovia kansainvälisiä kilpailuja maailmancupia seuraavalla tasolla. Tänä talvena continental-cupien taso on yleisesti aiempaa kovempi, koska maakiintiöt maailmancupeihin ovat aiempaa pienemmät.

Continental-cupissa maajako on tehty yhdeksään ryhmään, Skandinavia-cupiin kuuluvat Suomen lisäksi Norja, Ruotsi ja Viro. Tällä kaudella Skandinavia-cup avattiin kolmella kilpailulla Vuokatissa (16.-18.12.), Skellefteån jälkeen cup jatkuu vielä Viron Haanjassa (11.-12.2.) ja Norjan Nesissä (25.-26.2.).