Uutisen päiväys

25.2.2008← Takaisin

Myös Tukholman sprintti Pirjo Muraselta väliin

Flunssa pitää Pirjo Murasen sivussa myös keskiviikkona Tukholmassa hiihdettävästä maailmancupin sprintistä. Viikonlopun Falunin osakilpailut jäivät väliin alkuviikosta iskeneen kurkkukivun vuoksi, maanantaina Muranen aloitti antibioottikuurin.

”Tuli vähän nuhaa, mutta lauantaina kuitenkin kävin vähän suksilla. Eilen (sunnuntaina) alkoi kuitenkin päivällä keuhkoissa tuntua ja illalla piti sitten köhiä. Onneksi ei ole kuumetta. Katsellaan nyt, toivottavasti nyt Lahteen pääsisin”, Muranen kertoi.

Flunssa on Muraselle talven ensimmäinen. Tukholman sprinttikilpailun väliin jääminen on harmittava takaisku myös sprintticupin kannalta. Muranen on sprintticupissa parhaana suomalaisena kolmantena. Sprintticupia johtaa Norjan Astrid Jacobsen 24 pistettä ennen Slovenian Petra Majdicia ja 75 pistettä ennen Murasta. Murasesta 15 pisteen päässä on Virpi Kuitunen ja 23 pisteen päässä Venäjän Natalia Matvejeva.
”Vähän näyttää, että haaveeksi jää sijoittuminen sprintticupissa kolmen parhaan joukkoon. Tietysti mahdollista se on, mutta vaatii (jäljellä olevissa sprinteissä) sijoittumista kolmen joukkoon. Loistosuorituksia pitäisi tehdä”, Muranen arvelee.

Maailmancupissa on Tukholman jälkeen jäljellä vielä kolme sprinttiä: lauantaina Lahdessa vapaalla, 5. maaliskuuta Drammenissa perinteisellä ja 14. maaliskuuta kauden päättävässä finaalitapahtumassa Bormiossa sprintticupiin laskettava 2,5 kilometrin prologi vapaalla.

Suomen joukkue Tukholmassa:
Naiset: Virpi Kuitunen Kangasniemen Kalske, Mona-Liisa Malvalehto Lahden Hiihtoseura, Kirsi Perälä Huhtasuon Hiihto, Aino-Kaisa Saarinen Joutsan Pommi.
Miehet: Sami Jauhojärvi Vuokatti Ski Team Kainuu, Jari Joutsen Joutsan Pommi, Kalle Lassila Vetelin Urheilijat, Matias Strandvall IF Minken, Jesse Väänänen Lahden Hiihtoseura.

Aikataulu:
Keskiviikko, 27. helmikuuta (sprintti perinteisellä hiihtotavalla):
14.00 Naisten karsinta
14.30 Miesten karsinta
16.20 Naisten puolivälierät
16.45 Miesten puolivälierät
17.10 Naisten välierät
17.20 Miesten välierät
17.30 Naisten finaalit
17.40 Miesten finaalit

Lisätietoja kilpailuista: http://www.royalpalacesprint.se/

YLE televisioi kilpailun seuraavasti:
YLE FST5 keskiviikkona 27.2. kello 19.00 alkaen