Uutisen päiväys

27.10.2007← Takaisin

Muranen sai hakemansa A-finaalipaikan Düsseldorfin maailmancup-avauksessa

Pirjo Muranen sai hakemansa A-finaalipaikan ja sijoittui parhaana suomalaisena kuudenneksi maastohiihdon maailmancupin sprinttiavauksessa Saksan Düsseldorfissa. Murasen lisäksi loppukilpailuihin pääsivät B-finaaleissa hiihtäneet Virpi Kuitunen (11:s) ja Suomen miesviisikon paras Matias Strandvall (12:s)

Naisten kilpailun voitti Venäjän Natalia Matvejeva, miesten Saksan Josef Wenzl. Muranen oli aika-ajon nopein, eteni puolivälieristä ykkösenä välieriin ja välieristä kakkosena loppukilpailuun.
”Siellä viimeisessä mutkassa horjuin. Olin siinä viidentenä ja ajattelin, että vielä taistelen. Mukava kisarupeama oli kyllä, kroppa oli palautunut Ramsaun leiristä, mutta viimeinen terävyys puuttui. Eristä ensimmäinen tuli kaikista rennoiten”, Muranen summasi päiväänsä tyytyväisenä.

Kuitunen oli tyytyväinen, kun viime vuoden Düsseldorfin sijoitus parani pykälällä 11:nneksi.
”Aika-ajo meni hyvin (3:s), täällä se on yleensä ollut sellaista kättä-jalkaa-menoa. Tänä vuonna oli kovempi baana, parempi hiihtää. Erissä olin tänään aivan käsi, en vaan pitkillä sauvoilla osannut hiihtää tasatyöntöä alussa. Noissa erissä, missä oli kova porukka, ei sieltä sitten ollut enää saumaa nousta”, Kuitunen tuumi cup-avauksestaan.

Strandvall oli aika-ajon kolmas, selvisi puolivälieristä ns. lucky loserina jatkoon. Välierässä hän hölläsi lopussa oltuaan jo porukan viimeisenä. B-finaalissa epäonnea tuli toisella kierroksella, kun 180 asteen pyörähdys ja kaatuminen sauvarikkoineen johtopaikalta vei mahdollisuudet paremmille sijoituksille. Sijoitus oli kuitenkin tamperelaiselle uran toiseksi paras maailmancupissa ja paras vapaalla hiihtotavalla, sillä seitsemäs sija Tukholman sprintissä viime kaudella tuli perinteisellä.

”Tulin kärjessä tokalle kiekalle. Siinä hiihdettiin aika rennosti, mikä sopi minulle. Rupesin ”lyömään” täysillä, mutta sitten joku hiihti suksen päälle, kroppa kääntyi 180 astetta ja kaaduin siihen. Jäi harmittamaan, kun tuntui, että oli voimia, mutta tällaista sprintti on. 12 parhaan joukkoon oli kuitenkin tavoite”, Strandvall mietti.

Muista suomalaisista Aino-Kaisa Saarinen oli 13:s, loppukirin puuttumista harmitellut Mona-Liisa Malvalehto 16:s, sauvarikon kärsinyt Kusti Kittilä 21:s, Martti Jylhä 24:s, puolivälierässä lähtökiihdytyksen jälkeen kaatunut Kirsi Perälä 26:s, hiihtoaan laiskaksi kuvannut Jari Joutsen 37:s, Riitta-Liisa Roponen 42:s, Riikka Sarasoja 44:s ja Jesse Väänänen 64:s.

"Lähdössä jäin liikaa ja vähän pussiin. Loppu tuli kyllä tosi loistavasti. Ehkä olisi pitänyt yrittää oikean kautta kiertää. Harmi, mutta ratahan on aina määrämittainen…Aika-ajohiihto oli ihan hyvä, viime vuonna on ollut vähän tuhatjalkaisolo, nyt oli rauhallinen hyvä suoritus. Kokonaisuutena positiivisin mielin ja hymyssä suin huomiseen (sunnuntain parisprinttiin)”, Saarinen sanoi.

Sunnuntaina hiihdetään sprinttiviestit.