Uutisen päiväys

11.1.2008← Takaisin

Muranen ja Strandvall sprinttimestareiksi Vantaalla

Ounasvaaran Hiihtoseuran Pirjo Muranen ja IF Minkenin Matias Strandvall veivät vapaan hiihtotavan sprintin Suomen mestaruudet perjantaina Vantaalla. Muraselle mestaruus oli yleisessä sarjassa jo kuudes henkilökohtainen, Strandvall puolestaan otti vasta ensimmäisen SM-kultansa.

Naisten muut mitalistit olivat järjestyksessä Lahden Hiihtoseuran Mona-Liisa Malvalehto ja Lappeen Riennon Riikka Sarasoja, miehissä vastaavasti Vetelin Urheilijoiden Kalle Lassila ja Kuusamon Erä-Veikkojen Keijo Kurttila.
”Aika lailla käsikirjoituksen mukaan meni. Jo aika-ajossa sain hyvän tatsin ja fiiliksen aikaiseksi. Kulta maistuu aina yhtä hyvältä”, Muranen tuumi.
Iloinen oli myös viisaudenhampaan tulehduksesta joulukuun kärsinyt Malvalehto, joka totesi pitkästä aikaa löytäneensä hiihtoonsa rytminvaihdoksiakin.
”Olen tosi tyytyväinen. Jo aika-ajo meni ihan hyvin. Pikelle en mahtanut mitään”, lahtelainen sanoi.
Sarasoja totesi, että loppukilpailuja kohden ”lähti lämpemään”.
”Aluksi oli vähän enemmän sohimista kuin hiihtoa”, Sarasoja sanoi.

Strandvallin heikko hetki välierässä

Strandvall riemuitsi uransa ensimmäisestä SM-kullasta. Tamperelaisen ainoa heikko hetki sattui välierään, mutta finaaliin selvittyään hän oli jälleen vahva.
”Kokonaisuutena tänään meni hyvin. Finaalissa pääsin kärkipaikalle ja pystyin kontrolloimaan. Minulla oli lopussa todella vahva olo. Lopussa Kalle tuli lähelle, mutta pystyin pitämään”, Strandvall sanoi.
Lassilalla oli hyvä päivä alusta asti.
”Kulki helposti. Koko ajan oli vahva olo, finaaliin tosin tuli vähän huono lähtö, mutta nousussa sain nostettua sijoituksia”, Lassila sanoi.
Kokenut Kurttila iloitsi, että ”tästä pikkuhiljaa noustaan” ja kertoi panostavansa yhä tosissaan hiihtoon.
Vesisade ja tuuli ei hiihtäjiä hyydyttänyt, sillä latu pysyi hyväkuntoisena. Vantaan kolmipäiväiset SM-kilpailut jatkuvat lauantaina, jolloin ohjelmassa ovat naisten 3x5 kilometrin ja miesten 4x10 kilometrin viestit.

Lisätietoja SM-kilpailuista kisajärjestäjien sivuilta:
http://www.vantaanhiihtoseura.fi/SM2008/