Uutisen päiväys

24.2.2019← Takaisin

Mikkonen ja Gräfnings FIS Worldloppet Cupin osakilpailuvoittoihin Lahdessa, 4400 hiihtäjää Finlandiassa

Juho Mikkonen ja Maria Gräfnings veivät voitot Finlandia-hiihdon vapaan 50 kilometrillä, joka oli myös FIS Worldloppet Cupin osakilpailu. Sini Alusniemi oli naisten kilpailussa parhaana suomalaisena toinen.

Miesten kilpailussa ranskalaisilla oli vahva panos, sillä Mikkosen jälkeen seuraavat sijat veivät Damien Tarantola ja Loic Guigonnet. Mikkonen saapui maaliin kaksi sekuntia ennen Tarantolaa.

– Jouduin vetämään Tapanilaan kolmen kilsan pätkän. Pudotin vauhdin itselleni sopivaksi. Pari miestä tuli etupuolelle, yksi pääsi 20–30 metriä irtikin. Ajattelin kuitenkin seurata punaisen liivin miestä, ja hän vetikin oman kaverinsa kiinni. Yllätyin, että jaksoin hiihtää, kun oli ensimmäinen tämmöinen pitkä kisa, Mikkonen sanoi ja arveli ainakin Äänekoskella SM-kisoissa hiihtävänsä seuraavaksi.

Suomalaisista kymmenen joukkoon ylsivät Kari Varis (kuudes) ja Tino Tiilikainen (10:s).

– Vedin alussa eka kuusi kilometriä. Ihan OK oli, ei ihan lopussa löytynyt paikkaa. Suksissa oli tänään isoja eroja, kohtuullisen tyytyväinen Kari Varis sanoi.

Naisten kilpailussa Maria Gräfnings vei voiton 34 sekunnin erolla Sini Alusniemeen. Tsekin Klara Moravcova oli kolmas. Alusniemi joutui taipumaan voittotaistelussa 15 kilometriä ennen maalia.

– Tiesin, että peli oli siinä, koska hän (Gräfnings) pääsi kolmen porukkaan ja itse olin yksin. Loppu 15 kilsaa yksin, ja koko ajan pelkäsin, että muut naiset tulevat letkassa kiinni, koska oli tuulta aika paljon. Kun irtiotto tapahtui, minulla oli huoltaja antamassa juomaa, Alusniemi kuvaili voittotaistelun kannalta epäonnista hetkeään.

– Hiihto tuntui hyvältä, oli aika taktiikkahiihto alusta alkaen. Olen tyytyväinen, että kestin tuon lopun noin hyvin yksin, Alusniemi sanoi.

4400 hiihtäjää ja paljon onnistuneita ratkaisuja

Finlandia-hiihtoon osallistui tänä viikonloppuna 4400 hiihtäjää. Finlandia-hiihdon puheenjohtaja Raiko Pousi oli viikonlopun jälkeen melko tyytyväisin mielin.

– Hiihtäjämäärä on mukava ”kasi miinus”. Jälki-ilmoittautuneita toivoimme vähän enemmän, niitä ei tullut ihan niin paljon kuin oli ajatus. Saimme tälle vuodelle asioita kehitettyä ja parannettua, kuten kisailmettä vähän paremmaksi, puitteet stadionilla ja kisakeskuksessa olivat hienot. Oli hyvä, että ruokailu oli isossa tilassa alhaalla, sillä se antoi arvoa palkintojenjaolle, Pousi sanoi tyytyväisenä.

Kilpailullisesti kärjen osalta nähtiin hyviä kilpailuja, lisäksi huolto pelasi hyvin. Haasteita oli lauantaina haastavien sääolosuhteiden vuoksi ladun kanssa, vaikka kaikki mahdollinen pyrittiinkin tekemään asian suhteen. Jatkossa latujen säilymisen parantamiseksi mietitään vielä enemmän keinoja.

Sunnuntaina nähtiin myös Fatbike-maastopyöräily osana Finlandia-hiihtoa. Pousi piti tapahtumaa hyvänä lisänä Finlandia-tarjontaan ja uskoi sen voivan kehittyä edelleen.

Voittajien videohaastattelut Finlandia-hiihdon Facebookissa

Tuloslinkki