Uutisen päiväys

15.4.2016← Takaisin

Mikko Koutaniemi päätti uransa Lapponia-hiihdon voittoon

Mikko Koutaniemi ja Hennariikka Rahkola pääsivät juhlimaan Lapponia-hiihdon kokonaiskilpailun voittoja Oloksella. Huippu-urheilijan uransa tähän kauteen päättänyt Koutaniemi vei nimiinsä myös viikon päätöskilpailun, 80 kilometrin Karra Huikosen. Rahkola oli vastaavasti naisten ykkönen.

Koutaniemi ei äkkiseltään keksinyt komeampaa päätöstä uralle kuin Lapponian voitto.

”Täällä oli tänä vuonna aika kova taso. Keskimmäisen matkan puolimatkan paikkeilla oli varmaan (tämän vuoden Lapponian) vaikeimmat kilometrit. Kävin kontallaan ja hiihdin pojat kiinni. Se oli vähän liian kova pyristys. Se kisakin meni silti ihan hyvin. Viimeisen kympin olin tänään keulassa niin, että halusin välttää vaikeudet. Ajattelin, etten neljää sekuntia häviä tuossa loppukirissä. Sen verran oli hyvä suksi ja hyvä jalka. Yllätyin taas, miten hyvin tuo loppu tuli. Nyt on onnellinen fiilis, vähän meinaa liikuttua välillä”, Koutaniemi fiilisteli.

Kokonaiskilpailun kakkossijan jakoivat Kari Varis ja Vesa Kallio. Kaksikosta Kallio oli päätöspäivän kakkonen ennen Varista, jonka viikkoa väritti sauvarikko keskiviikon etapilla.

”Itsepähän kaaduin, ei voi mitään. Keskiviikko on aina ollut minulle hyvä. Tänään tuo vastatuuli vei halut yrittääkään matkalla mitään. Varmaan kaksi kympppiä oli hiihdetty, kun tiesin, ettei pääse karkuun. Mikko oli hyvä tällä viikolla. Parempi voitti”, Varis sanoi.

Kallio viihtyi jälleen Lapponiassa.

”Taas oli hieno, rankka kokemus. Kilometrejä on paljon alla taas. En tiedä, oliko tähän asti kasassakaan niin paljon kilpailukilometrejä tällä viikolla kuin nyt tuli viikossa”, Kallio sanoi.

Naisten päivän ykköseksi ja samalla kokonaiskilpailun ykköseksi yltänyttä Hennariikka Rahkolaa paleli matkalla, mutta nainen jaksoi iloisesti maaliin koko matkan.

”Energiat eivät loppuneet eikä lihaskaan ollut moksiskaan. Ei ollut hirmu raskas reissu. Alku tuntui pitkältä, kun oli vaan sitä valkoista aakeeta laakeeta. Oli kyllä ihan mukava viikko, tuli yllätyksenä, etten joutunut tämän kovemmalle”, Rahkola naurahti.

Kati Venäläinen oli päivän ja kokonaiskilpailun toinen ja nautti kokemuksestaan.

”Tässä oli mukavinta, kun pääsi niin helpolla. Hiihdimme keskipätkän tosi hiljaa. Ensimmäinen päivä oli pahin, tosin siinä oli Rukan kolmekymppiä alla. Loppujen lopuksi ihan mukavaa”, Venäläinen sanoi.

Päivän tulokset lehdistömuodossa

Kokonaiskilpailun tulokset

Kaikki osakilpailut hiihdettiin vapaalla.

Videohaastattelut:
Mikko Koutaniemi
Hennariikka Rahkola

KUVA: Lapponia-hiihto