Uutisen päiväys

3.3.2019← Takaisin

Matti Heikkinen kuninkuusmatkan 11:s MM-kisojen päätöspäivänä

Matti Heikkinen oli Seefeldin MM-kilpailujen päätöspäivän paras suomalainen. Heikkinen hiihti kuninkuusmatkan, 50 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailussa, sijalle 11.

Heikkinen hiihti koko kilpailun kärkiporukan vauhdissa ja taisteli kilpailussa myös mitaleista. 35-vuotias urheilija kertoi kilpailun olleen hänen viimeinen arvokisastarttinsa.

– Tasapainoinen hiihto tosi hankalan kauden jälkeen. Tämä oli viimeinen arvokisa. Aika kiittää perhettä ja kaikkia tukijoukkoja, jotka ovat olleet uralla mukana. Toki kausi hiihdetään loppuun, en tähän lopeta, kertoi Heikkinen.

Toiseksi paras suomalainen oli Lari Lehtonen, joka sijoittui 35:nneksi. Kilpailun viimeiset 10 kilometriä olivat Lehtosen mukaan vaikeat.

– Vajaaseen 40 kilometriin tuli ihan hyvin, mutta sen jälkeen oli takki tyhjä. Kolaroin vielä tuossa suksien vaihdossa, kun joku kurvasi eteen, kommentoi Lehtonen. 

Antti Ojansivu oli kilpailun 39:s ja Perttu Hyvärinen 42:s. Ojansivu hiihti uransa ensimmäisen 50 kilometrin kisan vapaalla hiihtotavalla. Ojansivulla oli matkassa myös epäonnea, hänen kaaduttuaan 20 kilometrin matkan jälkeen.

– Kaaduin ja löin pään, niska taitaa huomenna olla jumissa. Pääsin siitä kyllä porukkaan mukaan, mutta oli se aika taistelua. En sen enempää tulosta odottanut, tasapainoista hiihtoa enemmän. Ihan hyvä kokonaisuus, ilman kaatumista, totesi Ojansivu.

Tulokset

Kuva: SHL/Jesse Väänänen