Uutisen päiväys

24.2.2008← Takaisin

Mari Laukkanen voitti 23-vuotiaiden MM-pronssia sprintissä, Strandvall 9:s

Mari Laukkanen taisteli pronssia 23-vuotiaiden sprintissä Italian Mallesissa. Schlinigin hiihtostadionilla Laukkanen oli vapaan hiihtotavan sprintissä ainoa A-finaaliin yltänyt suomalainen. Suomalaismiehistä paras oli Matias Strandvall, joka hiihti yhdeksänneksi. Naisista finaalissa hiihti myös Silja Tarvonen, joka oli 11:s.

Naisten kilpailun voitti Slovenian Vesna Fabjan ennen Ruotsin Ida Ingemarsdotteria ja Laukkasta, miesten kilpailun Ruotsin Robin Bryntesson ennen Ranskan Cyril Mirandaa ja Venäjän Nikolai Morilovia.
”Oli kyllä kaiken kaikkiaan yhtä suurta yllätystä tämä päivä. Viime vuodelta minulla oli korkealla olosta pientä kummitusta. Tiesin, että rata kyllä sopii minulle, mutta minulla on niin vähän kokemusta vielä”, 20-vuotias Laukkanen hämmästeli iloisesti kolmossijaan päättynyttä päivää.
Paremmin ampumahiihtäjänä tunnetun Laukkasen päivä käynnistyi jo hyvin, kun hän oli karsinnassa kuudes.
”Se oli jo yllätys. Vähän häsellystä, mutta hyvä veto. Puolivälierässä sain keulapaikan ja voitin erän. Se oli tosi raskas hiihto ja tuntui jo, että tähän loppui ja mietin, että mitenköhän jaksan. Välierässä oli jo paremman tuntuista hiihtoa. Finaalissa tytöt lähtivät tosi lujaa ja olin aivan jojossa. Olin viidentenä, mutta loppulaskussa kolmantena ja neljäntenä olleilla sukset kolisivat ja pääsin siitä sitten kolmantena olleen peesiin. Siitä vaihdoin sitten kaistaa ja elämäni ensimmäistä kertaa venytin maalisuoralla”, Laukkanen kertasi maalikamerakuvan perusteella ratkennutta kolmossijaansa.
Karsinnan voittanut Ranskan Aurore Cuinet joutui tyytymään neljänteen sijaan.

Strandvall kaadettiin puolivälierässä

Laukkanen hiihtää Italiassa vielä torstaina ohjelmassa olevan vapaan 15 kilometrin kilpailun ennen paluutaan Suomeen, jossa ohjelmassa on Lahden maailmancupissa lauantaina sprintti kansallisessa ryhmässä.
”Viidellätoista kilometrillä lähden hakemaan kokemusta ja ehjää hiihtoa”, Laukkanen sanoi.
Voittoa tavoitellut viime vuoden U23-sprintin pronssimitalisti Strandvall oli karsinnan neljäs, mutta päivä ei jatkunut suunnitelmien mukaan.
”Siinä alkuerässä (puolivälierässä) oli vähän häslinkiä, tulin kärjessä mutta ranskalainen (Cyril Gaillard) kaatoi minut kun astui suksille yrittäessään ohi. Olin sitten erässä viides tai kuudes. Ranskalainen sitten hylättiin ja kesti kauan, ennen kuin tiesin että pääsinkin jatkoon. Olisi kyllä pitänyt verrytellä siinä. En olisi kyllä pystynyt voittamaan tällä kunnolla, mies ei nyt ollut ihan parhaassa lyönnissä. Livignossa tuli pieni nuha, mutta toivottavasti nyt saan Tukholmaan (maailmancupin sprintti keskiviikkona) ladattua huippukunnon”, Strandvall tuumi.
Kaikki seitsemän mukana ollutta suomalaishiihtäjää selvisivät karsinnoista jatkoon. Puolivälieriin jääneistä suomalaisista parhaiten sijoittui Kalle Lassila, joka oli 18:s. Muista suomalaisista Satu Pirttiniemi oli 25:s, Anne Kyllönen sekä Olli-Pekka Tolvanen 28:s.

Vatsatauti pilasi Jylhän MM-sprintin

Suomella piti olla täysi edustus miestenkin sprintissä, mutta Martti Jylhä joutui jättämään kilpailun väliin perjantaina iskeneen vatsataudin vuoksi.
”Nyt alkaa toipua. Söin ekan kerran äsken sen jälkeen kun oksensin koko yön perjantaina. Ei mitään toivoa, että pystyisin hiihtämään”, Jylhä sanoi sunnuntaiaamuna ja harmitteli tilannetta, koska alla oli hyvä leiriviikko Italian Livignossa.

Maanantaina nuorten MM-kisojen ohjelmassa on 20-vuotiailla naisilla vitonen ja miehillä 10 kilometriä perinteisellä hiihtotavalla.

Tulokset:

Nuorten MM-kilpailut:

Malles, Val Venosta, Italia:

23-vuotiaat, sprintti vapaalla hiihtotavalla (1,3 km):

Miehet: 1) Robin Bryntesson Ruotsi, 2) Cyril Miranda Ranska, 3) Nikolai Morilov Venäjä…9) Matias Strandvall Suomi,… 18) Kalle Lassila Suomi,…28) Olli-Pekka Tolvanen Suomi.
Naiset: 1) Vesna Fabjan Slovenia, 2) Ida Ingemarsdotter Ruotsi, 3) Mari Laukkanen Suomi,…11) Silja Tarvonen Suomi,…25) Satu Pirttiniemi Suomi,…28) Anne Kyllönen Suomi.

Kisojen tulossivu: http://www.mals.it/ereignisse.html