Uutisen päiväys

16.11.2007← Takaisin

Malvalehto vauhdikkain Oloksen sprintissä, Jauhojärvi 11:s

Mona-Liisa Malvalehto voitti selvästi Adecco Sprintticupin kolmannen osakilpailun Muonion Oloksella. Perinteisellä hiihtotavalla käydyn kilpailun toiseksi sijoittui Venäjän Jevgenia Shapalova. Miesten kilpailussa suomalaisista B-finaaliin ylsivät kautensa avannut Sami Jauhojärvi (11:s) ja Jesse Väänänen (12:s).

Miesten kilpailun voitti loppukirikamppailun jälkeen Venäjän Nikolai Morilov.

Reilun kymmenen asteen pakkassäässä naisten kilpailussa karsinnoista jatkoon selvisivät suomalaisista Malvalehdon lisäksi Anne Kyllönen, Mirva Rintala ja Silja Tarvonen, mutta he eivät selvinneet puolivälieriä pidemmälle.

”Olin aika väsynyt koko viikon viime viikonlopusta (Saariselän kisoissa la 10 km vapaalla ja su sprintti perinteisellä), eilen (torstaina) alkoi taas tuntua, että jalat ovat ”elossa”.  Oli hyvä, että oli kovaa sakkia, hyvin jaksoin puristaa vielä viimeisen erän”, lauantaina kympin perinteisellä hiihtävä Malvalehto sanoi.

Miesten kilpailussa Jari Joutsen ja Kalle Lassila olivat karsinnan kaksi parasta, lisäksi jatkoon pääsivät Olli-Pekka Tolvanen, Keijo Kurttila, Lauri Pyykönen ja Martti Jylhä. Kuusikosta lähimpänä välieräpaikkaa oli puolivälierässään kolmanneksi yltänyt Joutsen, jonka aika ei kuitenkaan riittänyt aikavertailusta jatkoon. Matias Strandvall ei kilpaillut.

Mäkipää iloitsi kovasta tasosta


Jauhojärvi kuvasi kauden avaustaan ”odotetun mukaiseksi”.
”Ei lohduta, että olin paras suomalainen, mutta ei aivan allapäin voi olla. Alkuerä oli parasta menoa omalta osalta. Aika-ajo ei olisi kyllä riittänyt maailmancupissa jatkoon”, Oloksella vielä sunnuntaina 15 kilometrin vapaan kilpailuun osallistuva Jauhojärvi arveli.

Väänänen totesi karsinnassa käytetyn 970 metrin mittaisen matkan olleen hänelle turhan nopea.
”Kun erissä oli vähän pidempi matka (1,3 km), sopi se normaalimatkan miehelle paremmin. Kulki yllättävän hyvin, vaikka olen treenistä väsynyt. Toivottavasti tämä ei hirveästi verota huomiselta (lauantaina 15 km p), että pääsen Rukalla edes kansalliseen ryhmään”, Väänänen toivoi.

Valmentaja Vesa Mäkipää iloitsi kilpailujen kovasta tasosta.
”Venäläiset olivat molemmissa sarjoissa erittäin kovia. Lisäksi rata oli erittäin hyvä ja vaativa, hyvin Rukan sprinttirataa mallaava”, Mäkipää sanoi.

Adecco Sprintticupin seuraava osakilpailu hiihdetään Lapinlahdella 8. joulukuuta käytävissä FIS-kisoissa. Oloksen kolmipäiväiset FIS-Tykkikisat jatkuvat lauantaina, jolloin naiset hiihtävät 10 ja miehet 15 kilometriä perinteisellä hiihtotavalla. Suomalaishiihtäjille kilpailut ovat katsastus Rukan maailmancupiin vastaaville matkoille.

Tulokset myöhemmin osoitteessa: http://www.muonio.fi/liikunta/