Uutisen päiväys

2.11.2007← Takaisin

Maastohiihtomaajoukkue kokoontuu Saariselälle keskiviikkona

Maastohiihtomaajoukkue kokoontuu ensilumileirille Saariselälle pari päivää alkuperäistä suunnitelmaa myöhemmin. Sääolosuhteista johtuen leiri alkaa keskiviikkona 7. marraskuuta, jolloin Saariselän ensilumenlatu on saatu erinomaiseen hiihtokuntoon.


Leirin myöhästynyt aloitus tarkoittaa myös sitä, että maastohiihdon mediapäivä 6. marraskuuta on peruttu.
 
Saariselkä ja Suomen Hiihtoliiton maastohiihdon valmennusjohto päätyivät leirin lykkäämisen tarkan olosuhteiden sekä pitkäaikaisten sääennusteiden tarkastelun jälkeen.

"Saariselkä haluaa varmistaa ensiluokkaiset harjoitteluolosuhteet maastohiihdon maajoukkueelle, mistä syystä leirin aloittamista siirretään viikon puoliväliin. Ensilumenleirin ja kauden avauskilpailujen tärkeyden tiedostaen haluamme keskittää kaikki resurssit mahdollisimman laadukkaiden olosuhteiden varmistamiseen ja luomiseen”, Pohjois-Lapin Matkailu Oy:n toimitusjohtaja Sanna Kortelainen sanoo.

Tulevan viikon sääennuste Saariselällä näyttää lupaavalta ja Saariselällä toivotaankin, että ensilumenlatu saadaan hyvään kisakuntoon 10.-11. marraskuuta käytäviä FIS-hiihtoja varten. Maastohiihdon maajoukkuevalmentaja Eero Hietanen kävi paikan päällä Saariselällä torstaina. Hietanen tietää myös Saariselän tekevän kaikkensa varmistaakseen maajoukkuehiihtäjille parhaat mahdolliset olosuhteet laadukkaaseen harjoitteluun.

” Saariselällä latujen tekijät ja lumetuksesta vastaavat ovat ammattilaisia, latupohjat on tehty todella hyvin ja valmiudet ladun tekemiseen ovat erinomaiset. Luonnonvoimille emme voi mitään”,  Hietanen sanoo.

Keskiviikkona alkava maajoukkueen leiri jatkuu Saariselällä 15. marraskuuta asti. Saariselällä leireilevät myös Vancouver-ryhmä, SkiCats-ryhmä ja nuorten ST1-ryhmä.

Viikonlopun FIS-kilpailut vahvistuvat sunnuntaina

Vuokatissa Adecco Sprintticupin avauskilpailulla käynnistyneen kansallisen kilpailukauden on tarkoitus jatkua Saariselällä 10.-11. marraskuuta FIS-kisoilla, joissa 10. marraskuuta ohjelmassa on maailmancupin katsastukset vapaalla hiihtotavalla Beitostölenin maailmancupiin sekä 11. marraskuuta kansallisen Adecco Sprintticupin toinen osakilpailu.