Uutisen päiväys

7.5.2007← Takaisin

Maastohiihtäjät leireilivät Lohjalla

Suomen maastohiihtoryhmä kokoontui perjantaina leireilemään Lohjan Kisakalliolle. Mukana olivat A-maajoukkue, Vancouver-ryhmä, valmentajat ja maastohiihdon henkilökunta.

Suomen maastohiihtojoukkueen päävalmentaja Magnar Dalen aloitti leiripäivän kertomalla tulevasta kaudesta ja tavoitteista. Menestyminen ensi kaudella on mahdollista, kun asenne ja kunto ovat kohdallaan.

– Viime kauden tapaiseen menestymiseen tarvitaan tulevalla kaudella kovia treenejä, hyvää terveyttä ja erinomaista yhteishenkeä. Panostetaan täysillä koko kauteen, Dalen painotti.

Ensi kaudella ei kilpailla MM-laduilla, joten päätavoitteet suuntautuvat maailmancupiin. Leirielämää A-maajoukkue viettää kauden aikana 74 päivää, kun taas Vancouver-ryhmä leireilee 63 päivän verran. Dalen toivookin leirien onnistuvan yhtä hyvin kuin viime vuonna.

Lehdistötilaisuuden jälkeen maastohiihtäjät suuntautuivat asettumaan mökeille. Tauon jälkeen he lähtivät purkamaan energiaa jalkapallokentille, kun osa hiihtäjistä katsoi lenkkipolut paremmaksi vaihtoehdoksi. Yhteinen aerobictunti nostatti hikeä ja iloa pintaan.

A-maajoukkueeseen tehtiin keväällä muutoksia, kun hiihtäjiä tiputettiin ja tilalle valittiin uusia. Suomen maastohiihto on pienen muutoksen kourissa, mutta kulku suuntautuu kohti parempaa tulevaisuutta.

Heidi Hautamäki