Uutisen päiväys

11.2.2008← Takaisin

Maastohiihdon valmennusjohto mieltyi Vancouverin olympialaisissa odottaviin olosuhteisiin

Kahden vuoden päästä olevien Vancouverin olympialaisten maastohiihdon suorituspaikat ja olosuhteet ovat Suomen maastohiihdon valmennusjohdon mieleen. Suomalaiset piipahtivat vuoden 2010 olympiamaisemissa neljän päivän tutustumiskäynnillä Canmoren maailmancupien jälkeen.

Maastohiihdon suorituspaikat sijaitsevan Vancouverista 2,5 tunnin ajomatkan päässä Whistlerissä. Kisapaikalta on Whistlerin keskustaan puolen tunnin matka, kisakylästä stadionille taas 25 minuutin ajomatka.
”Kisakylä ei ole vielä valmis, mutta siitä tulee hyvin toimiva. Sinne on tulossa sisäinen shuttle-bussi, jolla pääsee siirtymään kisakylästä stadionille ilman turvatarkastuksen läpi menoa. Miinuspuolena kisakylässä ovat kokolattiamatot”, maastohiihdon lajijohtaja Per-Ole Lindell kertoo.
Avajaisia ja päättäjäisiä lukuun ottamatta kaikki maastohiihdon seremoniat ovat Whistlerissä, mikä on suomalaistenkin mielestä yksinomaan hyvä asia.

Haasteena runsaat lumisateet

Suomalaisten vieraillessa Whistlerissä lunta oli kolme metriä. Odotettavissa on runsaasti lumisadetta tulevinakin talvina sekä lämpötilojen puolesta nollakeliä.
”Lunta tulee keskimäärin joka päivä. Se tulee olemaan haasteellista. Lumisateen vuoksi on haasteellista saada myös olosuhteiden puolesta tasapuolisia kilpailuja yhteislähtökilpailuissa”, päävalmentaja Magnar Dalen sanoi.
Kanadalaisilla on hyvä hiihtojoukkue, joten olympiahuumaa on lupa odottaa Whistlerin hiihtostadionille. Ainakin puitteet hyvään ja tiivistunnelmaiseen kisatapahtumaan ovat kunnossa:
”Olin vähän yllättynyt, että stadion sijaitsee isojen puiden ympäröimänä. Siellä on metsän tunnelmaa”, Dalen tuumi.
Whistlerin ladut sijaitsevat 900 metrin korkeudessa. Olympialaisissa odottavia maastohiihdon ratoja Dalen kuvasi erittäin hyviksi ja tyyliltään ”pohjoismaisiksi”.
”Ne eivät ole niin raskaat kuin Torinon olympialaisissa Pragelatossa olleet radat, sellaista keskitasoa”, Dalen vertasi.
Suomalaiset tutustuivat reissullaan myös noin neljän tunnin ajomatkan päästä Whistleristä sijaitsevaan Silver Stariin, joka tulee toimimaan suomalaishiihtäjien viimeistelyleiripaikkana.
”Silver Star sijaitsee 1700 metrin korkeudessa ja siellä on 120 kilometriä maastohiihtolatuja”, Dalen totesi tyytyväisenä.

Lisätietoja Vancouverin olympialaisista: www.vancouver2010.com