Uutisen päiväys

14.11.2007← Takaisin

Maastohiihdon maailmancupin katsastukset jatkuvat Muonion Oloksella

Maastohiihdon maailmancupin katsastukset jatkuvat Muonion Oloksella perjantaina ja lauantaina, jolloin on jaossa paikkoja Rukan maailmancupiin 1.-2. joulukuuta. Katsastuskilpailujen lisäksi Oloksen FIS-tykkikisoissa hiihdetään sunnuntaina vapaan hiihtotavan normaalimatkat.


Maailmancupissa sprintin ns. kuumaan ryhmään kuuluvat suomalaisista naisissa Virpi Kuitunen, Mona-Liisa Malvalehto, Pirjo Muranen, Riitta-Liisa Roponen ja Aino-Kaisa Saarinen sekä miehissä Matias Strandvall. Heidän lisäkseen perjantaina Oloksella hiihdettävästä perinteisen sprinttikilpailusta naisten kilpailun paras ja miesten kilpailun kaksi parasta saa paikan Rukan maailmancupissa 1. joulukuuta hiihdettävään sprinttiin. Lisäksi valmennusjohdon valitsemina joukkueeseen nimetään naisissa yksi ja miehissä kaksi hiihtäjää ns. villillä kortilla.

Sprintin jälkeen katsastetaan lauantaina perinteisellä hiihtotavalla naisten kympillä ja miesten 15 kilometrillä hiihtäjiä vastaaville matkoille Rukan maailmancupiin 2. joulukuuta. Normaalimatkoilla maailmancupin kuumaan ryhmään kuuluvat suomalaisista Kuitunen, Muranen, Roponen, Saarinen sekä Sami Jauhojärvi ja Ville Nousiainen. Lauantain kilpailusta on heidän lisäkseen jaossa paikka nopeimmalle naiselle ja kahdelle parhaalle miehelle. Lisäksi joukkueeseen nimetään sekä naisissa että miehissä yksi hiihtäjä valmennusjohdon valitsemana ns. villillä kortilla.

Maajoukkue Rukalle julkistetaan kokonaisuudessaan lauantain kilpailuiden jälkeen. Oloksen katsastuskilpailut ovat tärkeitä myös siksi, että Suomi saa Rukalle maajoukkueen lisäksi sekä miehissä että naisissa molempien päivien kilpailuihin kymmenen hiihtäjän kansallisen ryhmän.

”Erityisesti sprinttirata tulee olemaan kova, kun mennään kaksi kertaa mäkeä ylös. Siinä on haastetta ja sitä katsastuksilta haluamme. Myös normaalimatkojen osalta maasto on sellainen, että se varmasti erottelee jyvät akanoista”, maajoukkueen valmentaja Eero Hietanen sanoo.

Kuitunen, Saarinen ja Jauhojärvi mukana

Miesten pääsarjoihin on Oloksella ilmoittautunut yhteensä 231 hiihtäjää, naisia on kolmipäiväisiin kilpailuihin ilmoittautunut 98. Suomen maajoukkuehiihtäjistä Riitta-Liisa Roponen ei aio Oloksella kilpailla, mutta muut maajoukkuehiihtäjät ovat ilmoittautuneet. Virpi Kuitunen hiihtää ainakin lauantaina kympin perinteistä, myös Sami Jauhojärvi ja Aino-Kaisa Saarinen avaavat kautensa kotimaan ensilumilla.

Suomalaishiihtäjät pääsevät mittaamaan alkukauden vauhtiaan muun muassa Venäjän ja Tshekin kovatasoisten hiihtäjien kanssa.

Aikataulu:
Perjantai ,16.11.2007: 9.30 Sprintti (p), karsinnat, 12.00 puolivälierät, välierät ja loppukilpailut
Lauantai, 17.11.2007: 10.30 Naisten 10 km (p), 12.00 miesten 15 km (p)
Sunnuntai, 18.11.2007: 10.30 Naisten 10 km (v), 12.00 miesten 15 km (v)


Lisätietoa (kilpailua edeltävänä päivänä lähtölistat ja kilpailuiden jälkeen tulokset): http://personal.inet.fi/urheilu/muonion.liikunta/ski/