Uutisen päiväys

6.10.2009← Takaisin

Maastohiihdon huoltokoulutus pidettiin viikonloppuna Uudenkaupungin VahterusRing-hiihtoputkessa

Maastohiihdon syksyn huoltokoulutukset ovat pyörähteneet käyntiin menestyksekkäästi, kun suksen huoltamisesta kiinnostuneet päivittävät tietojaan ja hakevat uusia oppeja.

I-tason huoltokursseja on pidetty syksyn aikana jo kaksi, Leppävirralla ja Uudessakaupungissa. Leppävirralla oli 14 kurssilaista ja Uudessakaupungissa kahdeksan. Molemmilla kurssipaikkakunnilla on erinomaiset olosuhteet ja puitteet kurssin toteuttamiseen - majoitus- ja luentotilat ovat aivan hihtoputken tuntumassa ja löytyy myös erittäin hyvät suksien voitelutilat.

VahterusRing-hiihtoputkessa käytännön voitelut toteutettiin kuntoputken puolella, josta oli vain siirtyminen seinän toiselle puolelle kokeilemaan voideltuja suksia. Hiihtoputket latuineen ovat olleet kurssien aikana ilahduttavan hyvässä kunnossa! Kurssilaisten saamat opit on hyvä testata heti käytännössä ja lumella hyvissä olosuhteissa.

Myös majoittajat ovat hoitaneet hyvin niin majoituksen kuin luentotilat hyvällä yhteistyöllä Hiihtoliiton kanssa - sekä täyttäneet kurssilaisten vatsat maittavilla aterioilla. Ilman hyvää yhteishenkeä majoittajien ja hiihtoputkien kanssa kurssien toteuttamiseen ei olisi mahdollisuuksia.

I-tason kursseja pidetään tänä syksynä vielä Jämillä, Helsingissä ja Rovaniemellä, missä hiihdetään myös ulkona ensilumen ladulla. Muutamia paikkoja on vielä vapaana kursseilla, joista voit tiedustella kurssin vetäjältä Jari Niemiseltä, puh. 040 739 9655 tai sähköpostilla jari.nieminen@ppp.inet.fi

Lisätietoa mm. kurssien ajankohdista löytyy täältä.