Uutisen päiväys

9.8.2007← Takaisin

Maajoukkue Viron Otepäähän rullahiihtokisoihin ja leirille

    Maastohiihtomaajoukkue suuntaa seuraavaksi leirille ja rullahiihtokisoihin Viron Otepäähän 10.-15. elokuuta. Virpi Kuitunen sen sijaan toipuu kesäflunssastaan kotimaassa.

    Leireilyn lomassa ohjelmassa ovat 10.-11. elokuuta perinteisen kansainväliset Suverull-rullahiihtokilpailut, jonka formaatti on täksi vuodeksi uudistunut.

    Suverull on perinteisesti käyty yhtenä kilpailuna, joka on alkanut perjantaina rullahiihtoprologilla, jatkunut lauantaiaamuna juoksulla ja päättynyt taas rullahiihtoon. Nyt ohjelmassa on kaksi erillistä rullahiihtokilpailua: sprintti perjantaina ja takaa-ajo lauantaina.

    Suomalaisista kilpailuihin osallistuvat Pirjo Muranen (o.s. Manninen), Riitta-Liisa Roponen sekä Aino-Kaisa Saarinen, miehistä Sami Jauhojärvi, Ville Nousiainen, Tero Similä ja FSS:n edustajina Matias Strandvall sekä Robert Blomqvist. Myös Virpi Kuitusen piti olla mukana, mutta hän toipuu kesäflunssastaan ja katsoi parhaammaksi jättää Otepään reissun väliin.

    Viime vuonna voittajiksi ylsivät Ruotsin Anders Södergren ja kotiyleisön suosikki Kristina Smigun. Smigun on voittanut kilpailun yhdeksän kertaa mutta ei ole nyt mukana. Viime vuonna kaksi suomalaisnaista ylsi palkintopallille, kun Riitta-Liisa Roponen oli toinen ja Virpi Kuitunen kolmas. Suomalaisista kilpailun voittoon ovat pystyneet Pirjo Manninen (vuonna 2001) ja Jari Isometsä (1991).

    Maajoukkuehiihtäjistä kilpailujen jälkeiselle lyhyelle leirille eivät Kuitusen lisäksi osallistu Martti Jylhä ja sprintterit Strandvall, Kalle Lassila ja Mona-Liisa Malvalehto.

    ”Otepään minileirillä pääpaino tulee olemaan rullahiihdossa. Siellä on hyvät harjoitusmahdollisuudet ja uusi rullahiihtorata”, päävalmentaja Magnar Dalen kertoi.

    Suverull-kilpailuaikataulu:

    Perjantai, sprinttikilpailut (perinteisellä)
    16.00 Naiset, sprintti, karsinta
    16.20 Miehet, sprintti, karsinta
    17.45 Naiset, sprintti, puolivälierät
    18.10 Miehet, sprintti, puolivälierät
    18.35 Naiset, sprintti, välierät
    18.45 Miehet, sprintti, välierät
    18.55 Naiset, sprintti, B-finaali
    19.00 Naiset, sprintti, A-finaali
    19.05 Miehet, sprintti, B-finaali
    19.10 Miehet, sprintti, A-finaali
    Lauantai:
    11.00 Naiset, 10 km (v)
    12.00 Miehet, 15 km (v)
    17.30 Naiset, 12 km (p), takaa-ajona aamun 10 km:n tulosten perusteella
    18.15 Miehet, 20 km (p), takaa-ajona aamun 15 km:n tulosten perusteella

     
    Osallistujalistat:

    Miehet: http://www.tehvandi.ee/suverull/failid/SR2007_men.pdf

    Naiset: http://www.tehvandi.ee/suverull/failid/SR2007_women.pdf

    Lisäinfoa yleisesti: http://www.tehvandi.ee/suverull/index.php