Uutisen päiväys

8.6.2007← Takaisin

Maajoukkue hyväkuntoisilla laduilla Sognefjelletin auringon alla

Olosuhteet ovat olleet Norjan Sognefjelletissä niin otolliset, että maastohiihtomaajoukkue on leirillään hiihtänyt jopa suunniteltua enemmän.

Hyväkuntoisten latujen lisäksi hiihtäjät ovat sunnuntaina päättyvällä leirillään saaneet nauttia lähes pilvettömältä taivaalta paistavasta auringosta. Silti lunta on laadukkaaseen harjoitteluun tarpeeksi.
- Lunta on paikoin jopa neljä metriä. Läheinen järvi on vielä jäässä, valmentaja Eero Hietanen kertoi 1400 metrin korkeudessa sijaitsevan norjalaiskylän oloista.

Toisin kuin leirikauden varsinaisesti avanneella Kreikan leirillä, Sognefjelletissä on paikalla koko A-maajoukkue. Vaikka Sognefjellet on käytännössä keskellä ei mitään, aivan keskenään ei suomalaisten ole tarvinnut olla.
- Olemme harjoitelleet Norjan ampumahiihtomaajoukkueen kanssa. Lisäksi täällä on Mathias Fredriksson, Norjan puoliammattilaisia tiimejä, Viron A-maajoukkue ja sunnuntaina tulee Norjan hiihdon A-maajoukkue, Hietanen kertoo.

Urheilijat ovat terveinä, ja harjoittelu on sujunut toivotusti ja hyvällä mielellä. Vierailevana valmentajana leirillä piipahti pikaluistelijoiden päävalmentaja Janne Hänninen, joka tutustui maajoukkueen toimintaan ja urheilijoihin kolmen päivän ajan.

Hänninen seurasi tarkkaavaisesti hiihtäjien luisteluhiihtoa, jota kehitettäessä hänen asiantuntemustaan on tarkoitus hyödyntää. Jo ensimmäisellä leirillä keskustelut valmentajien kesken olivat antoisia.
- Päätimme keväällä, että yksi kehittämiskohteemme on luisteluhiihto ja erityisesti ylämäen hiihto. Tämä on siihen yksi toimenpide. Saimme hyviä vinkkejä tekniikkaan ja voimaharjoitteluun. Jatkoa suunnitellaan, Hietanen iloitsi uudesta yhteistyöstä.

Keski-Euroopassa viihtyvä Saarinen palaa Norjaan rullahiihtokisaan

Aurinkoinen sää on ilahduttanut myös Aino-Kaisa Saarista, jonka leiri on sujunut hyvin.
- Ei voi kuvitella, että on leirillä, "Aikku" nauraa.
- Itsellä on tällä kaudella tavoitteena parantaa entisestään luisteluhiihtoa, siihen on keskitytty tällä leirillä ja keskitytään koko kaudella. Hännisen kanssa en kyllä juuri jutellut, enemmänkin valmentajat juttelivat, hän jatkaa.

Aikku vietti kevättä Keski-Euroopassa tukikohtanaan Regensburg Saksan Baijerissa. Keski-Eurooppaa huhtikuusta lähtien hellineissä kesäisen lämpimissä säissä hän pääsi tekemään juoksulenkkipainotteisen harjoittelun sijaan enemmänkin rullahiihtoa ja vuoristoisissa oloissa sauvakävelyä.
- Ei tullut jaloille niin iskuja. Kahteen vuoteen olen ekan kerran ollut nyt täysin terve, hän iloitsee hyvästä keväästään.
Suunta käy Keski-Eurooppaan jälleen pian, sillä suuntana 17. kesäkuuta on Toblach. Sitä ennen kalenteriin mahtuu kuitenkin kotona olon lisäksi visiitti valmentaja Jarmo Riskin luo Rovaniemelle ja pikainen paluu Norjaan.
- Hiihdän rullahiihtokisan viikon päästä lauantaina Fauskessa, Saarinen kertoi.

Maajoukkueen seuraava leiri on heinäkuun ensimmäisellä viikolla Åressa, jonne seuraan liittyy myös Vancouver-ryhmä.