Uutisen päiväys

4.12.2007← Takaisin

Maailmancup jatkuu talvisessa Davosissa – Kuitunen ja Saarinen jo lähes täysin toipuneet

Maastohiihdon maailmancup jatkuu talvisissa ja runsaslumisissa maisemissa Sveitsin Davosissa, jonne Suomen joukkueen urheilijoista jo maanantaina matkustivat Virpi Kuitunen, Sami Jauhojärvi ja Ville Nousiainen.


”Lenkillä tänään tuntui hyvältä. Toki vielä yskittää ja limaa irtoaa, mutta ehdottomasti parempaan suuntaan ollaan menossa”, Kuitunen sanoi tiistaina iltapäivällä lumisateisessa Davosissa.
Juha Lallukka joutui jättämään Beitostölenin maailmancupin väliin nivusvaivan vuoksi. Vapaan hiihtotavan erikoismies on sen jälkeen parantunut vaivastaan etelän lämmössä.
”Jalka on nyt kunnossa. Sunnuntaina hiihdin (viikon lepotauon jälkeen) ekan kerran ja muutaman hiihtoharjoituksen olen tehnyt”, tiistaina Davosiin matkustanut Lallukka sanoi.
Perjantaina Davosiin saapuvat muun muassa Pirjo Muranen, Riitta-Liisa Roponen ja Aino-Kaisa Saarinen, jotka juhlivat Suomen itsenäisyyttä torstai-iltana tasavallan presidentin vastaanotolla. Myös Saarisen flunssa on parempaan päin. Toipumisesta huolimatta Saarinen katsoi järkevämmäksi valmistautua Davosin kilpailuihin ilman alppimajassa oleilua.
”Sunnuntaina aloitin antibioottikuurin ja se päättyy keskiviikkona. Se on kyllä auttanut. Eilen (maanantaina) en jaksanut kuin maata silmät kiinni, mutta tänään (tiistaina) kävin jo vähän salilla ja jouluostoksillakin”, Saarinen kertoi iloisena tiistaina iltapäivällä.
Sen sijaan niin ikään Rukan sunnuntain kilpailun flunssan vuoksi väliin jättäneellä Teemu Kattilakoskella oli vielä tiistaina 39 astetta kuumetta.

Suomen joukkue Davosissa:
Naiset: Virpi Kuitunen Kangasniemen Kalske, Mona-Liisa Malvalehto Lahden Hiihtoseura, Pirjo Muranen Ounasvaaran Hiihtoseura, Riitta-Liisa Roponen Joutsan Pommi, Aino-Kaisa Saarinen Joutsan Pommi.
Miehet: Matti Heikkinen Joutsan Pommi, Sami Jauhojärvi Vuokatti Ski Team Kainuu, Teemu Kattilakoski Alavieskan Viri, Juha Lallukka Kouvolan Hiihtoseura, Ville Nousiainen Kouvolan Hiihtoseura.

Aikataulu (ajat Suomen aikaa):

Lauantai, 8. joulukuuta:
11.00 Naisten 10 km (p)
12.30 Miesten 15 km (p)

Sunnuntai, 9. joulukuuta:
12.00 Miesten 4x10 km viesti
14.45 Naisten 4x5 km viesti

Kilpailuja voi seurata YLE TV2:lla seuraavasti:
YLE TV2 lauantaina 8.12. klo 10.55-12.20, naisten 10 km (p)
YLE TV2 lauantaina 8.12. klo 12.25-14.15, miesten 15 km (p)
YLE TV2 sunnuntaina 9.12. klo 11.55-13.40, miesten viesti
YLE TV2 sunnuntaina 9.12. klo 14.40-15.50, naisten viesti
Selostajana Jussi Eskola ja asiantuntijana Jarmo Punkkinen.

Lisätietoa myös kisajärjestäjien sivuilta: http://www.davosnordic.ch/