Uutisen päiväys

31.1.2014← Takaisin

Lylynperä yhdistelmäkilpailuiden paras suomalainen

  Suomalaiset eivät yltäneet kärkipäähän yhdistelmähiihdossa nuorten MM-kilpailuissa Val di Fiemmessä. Parhaiten onnistui Katri Lylynperä, joka sijoittui 19:nneksi. Miesten kilpailussa Joni Mäki oli parhaana 32:s.

  Lylynperä hävisi kilpailun voittaneelle Saksan Sarah Schaberille 1.13,5.
  ”Muuten ihan hyvä, mutta lihaksista ei löydy herkkyyttä. On vähän pehmoiset lihakset, ei ole sellaista lyöntiä kuin parhaimmillaan on. Hiihto oli ihan ookoo tekemistä, mutta tiedän pystyväni parempaan. En ole millään tavalla tyytyväinen, mutta oli parempaa kuin sprintissä”, Lylynperä sanoi.
  Elsa Airaksinen oli 23:s, Jasmi Joensuu 32:s ja Nea Katajala 38:s. Muille kuin Lylynperälle ja sprintissä debytoineelle Joensuulle kyseessä oli uran ensimmäinen nuorten MM-startti.
  Miesten kilpailussa Joni Mäki oli parhaana 32:s. Hän hävisi kilpailun voittaneelle Norjan Eirik Sverdrup Augdalille 2.33,4.
  ”Aika raskasta. Kun sain luistelusukset jalkaan, heti alkoi kulkea uudestaan. Jaksoin painaa hyvin. Siihen olen tyytyväinen, mutta olen tosi pettynyt tuohon perinteisen osuuteen. Siinä jäin niin paljon”, Mäki harmitteli.
  Waltteri Vinkanharju oli 37:s ja Markus Hietanen 47:s. Joonas Sarkkinen keskeytti vapaan osuudella toisella kierroksella.
  Lauantaina ohjelmassa ovat 23-vuotiaiden yhdistelmäkilpailut.