Uutisen päiväys

20.12.2014← Takaisin

Luusua sai komennon Davosin sprinttiin

    Ari Luusua hiihtää sunnuntaina Davosin maailmancupin sprintin. Suomella on maailmancupin sprintteihin kuusi maapaikkaa. Aikataulumuutosten ja poisjäännin takia näytti hetken, että sunnuntain kisaan starttaisi vain kolme miestä kunnes Luusua sai pikakomennuksen kisoihin.

     ”Hyvä tuuri kävi, voin sanoa suoraan, että tämä oli kuin joululahja minulle, kun avautui maailmancupiin paikka. Tänään kuulin, että pääsen hiihtämään. Kun oli kisassa tyhjiä paikkoja ja poisjäänti, niin minulle avautui paikka. Sitä vartenhan minä treenaan, kun kilpaa on mukava hiihtää”, sunnuntaina aamuvarhain kisapaikalle suuntaava Ari Luusua kertoo.

    Valmistautuminen korkealla hiihdettäviin kisoihin asettaa aina omat vaatimuksensa, mutta Luusualla oli tuuria myös sen suhteen.” Olen tiistaina tullut omalle leirille Livignoon ja oon täältä tulossa 28:s päivä takaisin Suomeen.  Olen nyt ollut nyt kahdessa tonnissa, niin tämä on optimaalinen valmistautuminen sen suhteen. ”

    Kyseessä on Luusuan ensimmäinen startti Davosissa, joten radan soveltuvuuden arvioiminen ja omien tavoitteiden määrittäminen on hiukan hankalaa: ”Joka kerta kun sprinttiin lähtee, niin minimitavoite on hiihtää pisteille.  Sen tarkemmin on vaikea arvioida, kun en ole ikinä aiemmin Davosissa hiihtänyt. Se on tommoinen nopea rata, en näe mitään syytä miksei sopisi minulle. Vaikea sanoa, kun ei tiedä missä taso menee, kun viimeksi on hiihtänyt kilpaa Rukan maailmancupissa.”

    ”Paras mahdollinen paikka lähteä kisaan, kun kukaan ei odota mitään”, Luusua nauraa ja jatkaa runoillen: ”Ei odotuksia, kun maan alta kaivautui tie.”