3.2.2008← Takaisin

Löytynoja toisen kerran palkintopallille Vuokatissa

Vuokatin vammaishiihdon maailmancupissa kilpailtiin sunnuntaina ampumahiihdon sprintin yhteislähtökilpailu. Maija Löytynoja sijoittui omassa luokassaan kolmanneksi ja kipusi toisen kerran palkintopallille tällä kaudella.

Kilpailu alkoi karsinnalla, jossa kierrettiin noin kilometrin mittaista reittiä kolme kertaa ja ammuttiin kahteen otteeseen. Karsinnasta kymmenen parasta pääsi finaaliin. Tulospalvelun ongelmista johtuen finaalihiihdot jouduttiin kuitenkin mitätöimään ja virallisiksi tuloksiksi jäivät karsinnan tulokset.

- Tänään kulki hiihto paljon paremmin kuin aikaisemmin (Vuokatissa neljä kisaa takana) ja kun ammunnatkin meni lähes nappiin niin olen todella tyytyväinen, kertoi Löytynoja.

Löytynoja ampui aika-ajossa puhtaan ammunnan ja finaalissa yhden hudin. Hän oli karsintahiihdon kolmas ja tämä tulos jäi viralliseksi tulokseksi.

Toinen suomalaisedustaja oli näkövammaisten luokassa kilpaileva Jarmo Ollanketo, jonka kohtaloksi koitui tulospalvelun ongelmat. Hän oli karsinnan jälkeen kuudes, mutta finaalissa kiri kolmanneksi. Viralliseksi tulokseksi jäi siis kuudes sija.

- Kyllä harmittaa. Tuntuu, että hyvä finaalihiihto meni ihan harakoille. Oli hyvä päivä kaiken kaikkiaan kun ammunnassakin pääsin omalle tasolle. Kolmas sija olisi tiennyt hyvää maailmancupin kokonaistilannettakin ajatellen, kertoi Ollanketo.

Vuokatin vammaishiihdon maailmancup päättyi tänään ja maailmancup jatkuu 27.2-2.3.2008 Norjan Nesissä.