Uutisen päiväys

2.12.2018← Takaisin

Lillehammerin minitour saatiin päätökseen – Krista Pärmäkoski viides, Iivo Niskanen nousi seitsemänneksi

Lillehammerin maailmancup-viikonloppu päättyi takaa-ajokilpailuun. Suomalaisista parhaiten sijoittuivat Krista Pärmäkoski (5:s) ja Iivo Niskanen (7:s).

LISÄYS 2.12. klo 18:30 / Tiedoksi tämän päiväiseen Matti Heikkisen keskeytykseen liittyen:
Matti Heikkinen keskeytti Lillehammerissa sunnuntain kilpailun rintarangan alueen kiputilasta johtuen. Heikkinen kävi heti kisan jälkeen Lillehammerin sairaalassa tutkimuksissa. Heikkinen menee tarpeellisiksi koettuihin jatkotutkimuksiin kotimaassa ensi viikolla.
Tiedotamme tutkimuksista tarvittaessa.

Krista Pärmäkoski lähti kilpailuun kuudennelta sijalta, 39 sekuntia kärjestä.

– Kisa oli ihan hyvä. Kerran kävin polvillani, siinä vähän nauratti. Luottavaisin mielin oon, kun saadaan kaikki kohilleen, niin ollaan lähempänä kärkeä. Toki tänään oli tavoitteena, että hyvänä päivänä, jos kaikki olisi mennyt nappin, olisi pystynyt kolmanteen sijaan, kommentoi Pärmäkoski.

Suomalaisista myös Susanna Saapunki ja Laura Mononen hiihtivät maailmancupin pisteille. Jo eilen vapaan hiihtotavan kilpailussa onnistunut Saapunki oli tyytyväinen suoritukseensa.

 – Parasta pertsaa mitä oon maailmancupissa hiihtäny ja varmaan muutenkin. Plusmerkkinen viikonloppu, alkaa heräämään henkiin ja kunto näyttää hyvältä, niin tästä on ilo jatkaa, totesi Saapunki.

Johanna Matintalo oli kilpailun 43:s Ja Andrea Julin 55:s. Katri Lylynperä keskeytti kilpailun.

Naisten tulokset

Urheilijoiden kommentteja Soundcloudissa

Iivo Niskanen vastasi miesten kilpailun parhaasta suomalaissijoituksesta. Takaa-ajoon Niskanen pääsi sijalta 22, noin puolitoista minuuttia kärjestä. Niskanen teki hurjan nousun heti kilpailun ensimmäisellä kierroksella ja nousi mukaan taisteluun kolmannesta sijasta.

Sään muuttuminen kesken kilpailun vaikeutti Niskasen suunnittelemaa loppuratkaisua.

– Tänään oli ihan hyvä päivä jalan puolesta. Toinen kiekka oli tarkoitus vetää happea ja viimeisellä kiekalla iskeä viimeiseen nousuun. Sitten päätti keli muuttaa vähän suunnitelmia ja tulikin tommoinen kävelykisa. Olisi ollut hyvin tehtävissä eroa siihen nousuun, mutta sieltä ylhäältä ei meinaa päästä keulassa alas, porukka tulee niskaan. Meni vähän shakin pelaamiseksi, kun mietti niitä siirtoja, että mitä kannattaa tehdä missäkin vaiheessa, kertasi Niskanen.

Myös Ristomatti Hakola teki hyvän nousun ladulla ja nousi sijalle 28. Hakolan hiihtoaika oli kilpailun neljänneksi nopein.

– Työmiehen keli ja työmiehen latu, lähdöstä maaliin aika raskasta oli. Kroppa on aika käytetyn oloinen. Mennään pariksi päivää palautumaan ja ensi viikonloppuna uudestaan, kommentoi Hakola.

Anssi Pentsinen oli kilpailun 56:s ja Lauri Vuorinen 65:s. Matti Heikkinen keskeytti kilpailun.

Miesten tulokset

Urheilijoiden kommentteja Soundcloudissa

Kuva: SHL/Touho Häkkinen