Uutisen päiväys

20.11.2007← Takaisin

Liikunta- ja näkövammaisten hiihdon SM-kilpailut Ylivieskassa

    Liikunta- ja näkövammaisten hiihdon SM-kilpailut järjestetään vammattomien kansallisten Huhmar-hiihtojen yhteydessä Ylivieskassa 9.-10. helmikuuta 2008.

    Kilpailut alkavat lauantaina klo 10.00 ja sunnuntaina klo 9.30. Kilpailupaikalla on voitelutilat, pukuhuoneet sekä peseytymistilat.  Kilpailukanslia sijaitsee kilpailukeskuksessa. Kanslia on avoinna perjantaina klo 15.00-19.00, lauantaina ja sunnuntaina klo. 08.00 alkaen. Ruokailua ei ole järjestetty. Kilpailujärjestelyistä vastaa Ylivieskan Kuula yhteistyössä Suomen Invalidien Urheiluliiton kanssa.

    Lauantain kilpailumatkat: sprintti, 5 km perinteinen, 5 km kelkkahiihto ja aloittelijoiden 2,5 km kelkkahiihto (ei SM-kisakokemusta). Kelkkahiihdossa kaikki voivat osallistua myös 2,5 km:n matkalle, mutta aloittelijoiden ja konkareiden tulokset lasketaan erikseen. Sprintti hiihdetään vapaalla hiihtotavalla, mutta latu-ura ajetaan radan toiseen reunaan, eli halutessaan sprintin voi hiihtää myös perinteisellä. Lähtö sprintissä tapahtuu puolen minuutin väliaikalähtönä. Sprintin tulokset ratkaistaan suoraan aikojen perusteella.

    Lauantain aikataulu:
    klo 10.00 sprintti (vapaa): LW-luokat, avoin luokka
    klo 13.00 5 km (perinteinen): LW-luokat, avoin luokka

    Huom! kelkkahiihtäjillä on mahdollisuus osallistua vaihtoehtoisesti 2,5 km:n matkalle.
    klo 13.00 kelkkahiihto 2,5 km (aloittelijat)

    Sunnuntain kilpailumatkat: 10 km vapaa, aloittelijoiden 5 km kelkkahiihto (ei SM-kisakokemusta). Kelkkahiihdossa konkareilla on mahdollista hiihtää 5 km:n matka, mikäli lauantaina on osallistunut 2,5 km:n matkalle. Muussa tapauksessa osallistuminen vain 10 km:n matkalle.

    Sunnuntain aikataulu:
    klo 9.30 10 km (vapaa): LW-luokat, avoin luokka
    Huom! kelkkahiihtäjillä on mahdollisuus osallistua vaihtoehtoisesti 5 km:n matkalle, jos lauantaina osallistuu 2,5 km:lle.
    klo 10.00 kelkkahiihto 5 km (aloittelijat)

    Palkintojenjako: lauantain palkintojenjaosta tiedotetaan kisapaikalla, sunnuntain palkintojenjako kilpailupaikalla välittömästi kilpailujen päätyttyä.