Uutisen päiväys

20.2.2008← Takaisin

Liberecissä vielä paljon tehtävää ennen MM-kisoja

Maastohiihdon MM-esikisat Tshekin Liberecissä viime viikonloppuna paljastivat, että järjestäjillä riittää vielä tekemistä monenkin asian suhteen. Suomalaisille visiitti tulevien MM-kisojen paikkakunnalle oli kuitenkin antoisa.

Edellisiin MM-kisoihin verrattuna moni asia on paremmin: etäisyydet ovat lyhyemmät eikä aikaeroon sopeutumisesta tarvitse huolehtia.

”Kisakylässä ovat hyvänkokoiset huoneet urheilijoille ja koko joukkue samassa paikassa. Kisakylästä etäisyydet hiihtopaikalle ovat lyhyet, jos ja kun kuljetukset toimivat. Se on meille hyvin toimiva ratkaisu”, maastohiihdon lajijohtaja Per-Ole Lindell sanoi.
Keskustan tuntumassa ja muutaman kilometrin päässä stadionilta oleva kisakylä koostuu opiskelija-asunnoista. Lindell iloitsi myös Jizerska Skimaraton-alueen tarjoamista hyvistä harjoitusolosuhteista stadionalueen ulkopuolella. Silti suurimmat huolenaiheet liittyvät lumiolosuhteisiin.
”Lumiolosuhteet huolestuttaa, jos kilpailupaikalla ei ole kolmeen vuoteen ollut kunnollisia lumiolosuhteita. Tämän vuoden kilpailujen jälkeen meni 50 paria suksia hiontaan heti kisan jälkeen”, maastohiihdon lajijohtaja Per-Ole Lindell sanoo.
MM-kisoissa myös huoltoalue on hyvällä paikalla, testipaikasta ei vielä ole varmaa tietoa. MM-kisoissa odottavista radoista suomalaisetkaan eivät vielä saaneet lopullisia latukarttoja.
Hyvät vaihtelevat profiilit, nousut ovat hyvin samantyyppisiä kuin Vuokatin uudet ladut, ei älyttömän pitkiä nousuja, mutta riittävän raskaat arvokisaladut”, Lindell sanoo.

Organisaatio sai tarpeellista harjoitusta

Lauantain normaalimatkat kilpailtiin lumiolosuhteiden vuoksi alimittaisilla matkoilla, eikä vastaavissa olosuhteissa olisi Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n maastohiihdon johtajan Jürg Capolin mukaan järjestetty maailmancupia missään muualla kuin ensi vuoden MM-paikkakunnalla.
”Kriittisissä tilanteissa usein oppii eniten”, Capol sanoi.
Capol olikin tyytyväinen, että MM-kisajärjestäjät saivat maailmancupissa ensi vuotta runsaasti oppia siitä mikä toimii ja mikä ei.
”Henkilöitä on tarpeeksi paperilla, mutta organisaatiossa vaihtui viime syksynä paljon henkilöitä. Uusi organisaatio tarvitsi ja tarvitsee harjoitusta ja sitä he saivat viikonloppuna”, Capol sanoi.

Liberecin MM-kisoista lisätietoja: http://www.liberec2009.com/