Uutisen päiväys

27.3.2015← Takaisin

Lempäälän Kisa naisten parisprintin mestari

SM-kisoissa https://soundcloud.com/hiihtoliitto-1/xc-n-lempa-a-la-n-kisa-kultaaRukalla naisten parisprintissa kultaa hiihti Lempäälän Kisan ykkösjoukkue kokoonpanolla Leena Nurmi ja Aino-Kaisa Saarinen. Vieremän Koitto otti SM-hopeaa ja Hämeenlinnan Hiihtoseura pronssia Rukan perinteisen parisprintissä.

Lempäälän Kisan Leena Nurmi ja Aino-Kaisa Saarinen ottivat selvän voiton naisten perinteisen hiihtotavan parisprintissä. ”Ensimmäinen aikuisten SM-mitali ja vielä kultainen. On kunnia saada hiihtää noin hyvien hiihtäjien kanssa, mutta tiesin, että oma tasokin on hyvä muiden niin sanottujen kakkoshiihtäjien kanssa. Tiesin, että tulee kova taistelu, mutta uskoin kuitenkin meidän mahdollisuuksiin”, Nurmi kertoo.
”Kauden eka Suomen mestaruusmitali ja vielä kultainen, ja vielä ensimmäinen Lempäälän väreissä, niin onhan se hienoa”, Saarinen kommentoi.

Vieremän Koiton Marjaana Pitkänen ja Kerttu Niskanen ottivat SM-hopeaa. ”Hyvät on fiilikset, vaikka ei perinteisen parisprintissä kultaa tällä kertaa pystyttykään puolustamaan. Oon kyllä ihan tyytyväinen omiin hiihtoihin, ehkä viimeisellä kiekalla, viimeiseen nousuun tuli ja varsinkin nousun päällä tuli Leenaan sen verran eroa, ettei Kertulla ollut enää mahdollisuutta ajaa Aikkua kiinni”, Pitkänen kertoo.
Niskanen joutui hiukan pohtimaan kisaan osallistumista jalkavaivojen takia: ”Birkebeinerin hiihdin lauantaina ja 54kilometrin kisassa oli ehkä mono vähän tiukalla ja pääsi jalkaa hankaamaan, niin että vaivaisenluu tulehtumaan. Hyvä että oltiin tänään viivalla. Hopeaa ei oo häpee.”

Hämeenlinnan Hiihtoseura Maija Hakala ja Laura Mononen ottivat SM-pronssia Rukan perinteisen parisprintissä. "Aika hapokasta se oli, mutta onneksi saatiin mitali, ei se ollut missään vaiheessa selvää, että se saadaan. Loppuun saakka siitä piti taistella. Kaikkein pahimmilta tuntuu, kun pääsee tasaiselle päälle ja pitäisi kiihdyttää vauhtia”, Hakala kertoo.
Mononen oli tyytyväinen, että joukkue pystyi mitalihiihtoon: ”Ei kyllä tänään ois musta ainakaan irronnut yhtään enempää. Aamulla tuntui ihan rennolta se hiihto, mutta nyt heti kun vähän lähetään kovempaa noi ensimmäiset, niin ei ehdi huuhtoutua hapot. Viimeisellä olin aiika nakit ja muusit mäen päällä. hyvä kun maaliin pääsiin.”

Pidemmät haastattelut Hiihtoliiton SoundCloud-tililtä.

Lempäälän Kisa 
Vieremän Koitto 
Hämeenlinnan Hiihtoseura 

Tulokset