Uutisen päiväys

14.10.2007← Takaisin

Leirielämä ei juuri muuta Similän päivärytmiä

Tero Similän päivät maajoukkueleirillä Ramsaussa sujuvat lähes samalla lailla kuin kotona Ylivieskassa harjoitellessa.


”Kotona lähden aamutreeniin puoli tuntia myöhemmin kuin täällä. Täällä tulee nukuttua päiväunet, mutta kotona on kaikenlaista muuta. Ja nukkumaan menen kotona ehkä puoli tuntia myöhemmin kuin täällä. Ja täällä on perunan sijaan pastaa ruokana, täällä ei tule katsottua televisiota niin kuin kotona”, Similä listaa eroja.

Ramsaussa aamupala on kello 7, jonka jälkeen kuljetus Dachsteinin jäätikön ala-asemalle lähtee 7.45. Hiihtämässä urheilijat ovat 8.30 ja haastattelua edeltävänä aamupäivänä Similä oli hiihtänyt kolme tuntia. Siitä takaisin hotellille ja syömään ehtii hieman ennen puolta päivää. Lounaan jälkeen on ohjelmassa välipala kello 15 ja sitten 15.30-15.45 lähtö päivän toiseen harjoitukseen.

”Se on alhaalla (kyläkorkeudessa) rullahiihtoa tai jalkalenkkejä. Myös kovemmat testiharjoitukset tehdään alhaalla. Niitä on tällä leirillä ollut kaksi”, Similä kertoo.

Päivällinen on kello 18.30 ja sen jälkeen Similä suuntaa mieluusti hierontaan. Lihashuollon jälkeen ohjelmassa on iltapala ja mahdollisesti palaveri.

”Ja kymmeneltä nukkumaan.”

Similän leiri on sujunut hyvin. Pieni syysflunssakaan ei päässyt äitymään pahemmaksi eikä harjoitteluun tarvittu muutoksia. Tärkeät kisat alkavat jo kuukauden päästä ensilumilla.

”Alkukauden kisat ovat itselle tärkeät – olen koittanut tehdä asiat niin, että kunto olisi hyvä jo alkukaudesta. Jos saan hyvän kunnon päälle heti alkukaudesta, maailmancupissa on mahdollisuuksia hiihtää kymmenen joukkoon. Tour de Skihän on sitten vuoden vaihteessa, mutta sehän menee alkukauden tulosten perusteella”, Similä miettii talven ensimmäiselle puoliskolle ajoittuvia etappeja.