Uutisen päiväys

10.11.2007← Takaisin

Lallukka ylivoimainen Saariselällä

Vapaan hiihtotavan erikoismies Juha Lallukka oli ylivoimainen miesten 15 kilometrillä Saariselän FIS-kilpailuissa lauantaina. Lallukka jätti toiseksi sijoittuneen Kanadan Devon Kershaw’n toiseksi 44,2 sekunnin erolla. Teemu Kattilakoski sijoittui toiseksi parhaana suomalaisena kolmanneksi.


Esityksellään paikan Beitostölenin maailmancupiin lunastanut Lallukka kuittasi kilpailun ”hyväksi kauden avaukseksi”.
”Ennen kisaa oli epävarma olo, kun tässä on nyt syksyllä ollut kaikenlaista: Kaaduin rullasuksilla ja olen ollut kylkiluu murtuneena. Vaikea sanoa, oliko tämä tänään muiden huonoutta, mutta sen tiedän, ettei tämä kauden paras kisani ollut. Aika raaka kisa, mutta tasaisesti tuli eroa muihin”, Lallukka tuumi.

Niin ikään Beitostöleniin paikan lunastanut Kattilakoski hävisi Lallukalle tasan minuutin eikä ollut esitykseensä tyytyväinen.
”Aika heikosti kulki, aika huonoa oli meno. Juhaan (Lallukkaan) tuli iso ero, hän meni kyllä kv. vauhtia tänään. Oma hiihto ei oikein tyydytä, takkuista oli ja vähän parempaa olisin kyllä odottanut. Nyt hiihto oli sellaista työstämistä koko ajan”, Kattilakoski aprikoi kauden avaustaan.

Kattilakoski suuntasi Saariselältä leireilemään Ylläkselle ja jatkaa kilpailukauttaan seuraavana viikonloppuna Oloksella. Kärkikolmikon jälkeen Vancouver-ryhmän Matti Heikkinen vei seuraavaksi parhaana suomalaisena viidennen sijan. Maajoukkuehiihtäjistä Tero Similä oli 7:s, Matias Strandvall 8:s, Ville Nousiainen 10:s ja Martti Jylhä 14:s.

Tulokset:

Saariselkä:
FIS-hiihdot, maailmancupin katsastus, vapaa hiihtotapa:

Miehet, 15,2 km: 1) Juha Lallukka Kouvolan Hiihtoseura 35.53,2, 2) Devon Kershaw Kanada -44,2, 3) Teemu Kattilakoski Alavieskan Viri -1.00,0, 4) Egor Sorin Venäjä -1.07,1, 5) Matti Heikkinen Joutsan Pommi -1.27,0, 6) Teemu Härkönen Kiteen Urheilijat -130,0, 7) Tero Similä Ylivieskan Kuula -1.34,4, 8) Matias Strandvall If Minken -1.40,2,…10) Ville Nousiainen Kouvolan Hiihtoseura -1.44,6,…14) Martti Jylhä Vuokatti Ski Team Kainuu -2.02,8.

Täydelliset tulokset: http://www.inarinyritys.net/