Uutisen päiväys

14.3.2014← Takaisin

Lähteenmäki viides Falunissa

Maastohiihdon maailmancupin finaaliviikonloppu ja Falunin minitour alkoi perjantaina perinteisen sprinttihiihdolla. Krista Lähteenmäki raivasi tiensä finaaliin ja sijoittui viidenneksi. Kaikki suomalaisnaiset selvittivät tiensä karsinnoista erävaiheeseen.

Krista Lähteenmäki oli paras suomalaisnainen Falunin perinteisen hiihtotavan sprinttikisassa sijoittumalla viidenneksi.
- Todella tyytyväinen olen, että hiihdin finaaliin. Mutta, kun välierän jälkeen tulin maaliin ja Magnar sanoi, että on viisitoista minuuttia aikaa, totesin, että voi ei. Sen verran tuntui, että happoja oli jo siinä vaiheessa. Ikinä en ole päässyt hiihtää niin, että alkuerässä ekassa tai tokassa ja aina välierässä kakkoserään. Se on palautumisen kannalta se kuusi minuuttia iso asia.
Maailmancupin finaaliviikonloppu käydään kolmen päivän minitourina. Finaalipaikasta Lähteenmäki tienasi tourin kannalta arvokkaita sekunteja, mutta toisaalta naiselle heti avauspäivänä neljä kovaa starttia.
- Toisaalta hyvä, että sai bonussekunteja, mutta Drammenin sprintistä meni neljä päivää toipumiseen ja huomenna pitäisi startata aamupäivästä pitkään kisaan ja ilmeisesti vielä äärimmäisen haastavaan keliin. Saa nähdä, miten ehtii palautua.

Aino-Kaisa Saarinen sai sprinttikisassa kolme kovaa starttia sijoittuen 11:nneksi.
- Mulla on ollut loppukaudesta vähän väsymystä eikä hermotus toimi. Tänään jaksoin erää hiihtää hyvin ja kun olisi pitänyt laittaa lämää tiskiin ja vaihtaa rytmiä nousuun, niin sitä mä en pysty tekemään tällä hetkellä. Kyllä mä saan sen pari kertaa sen irtioton vedettyä, mutta sitten tulee seinä vastaan. Nyt tuntui tuossa viimeisessä hiihdossa, että oisin voinut samaa vauhtia vielä kympin lenkin vetää päälle, eikä tunnu missään. Kymppi sakkiin voisi olla realistinen tavoite. Viisitoista kilometriä on nyt tällä hetkellä parempi matka, kun se hermotus ei ihan toimi. Mä kyllä jaksan vetää, mutta kiri ei toimi.

Kaikki suomalaisnaiset selvittivät tiensä karsinnoista erävaiheeseen. Kerttu Niskanen hiihti 21:nneksi.
- Ei menny niin hyvin kuin olisi pitänyt, alku lähti hyvin ja ihan ok nousuun, mutta nousun jälkeen sitten en saanut ihan lykättyä niin kovaa laskuun ja tuli laskun loppumutkassa italialineane ohi ja ajauduin ulkomutkaan. Rytmi vähän sekosi ja jouduin lähtemään uudelleen etsimään rytmiä. Tosi hankala oli. Jouduin uudelleen kiihdyttämään ja yritin löytää iskua loppuun, mutta se ei nyt sitten ihan riittänyt.

Anne Kyllönen sijoittui 29:nneksi minitourin avanneessa sprinttikisassa.
- Aika-ajossa oli superhyvää hiihtoa. Kaaduin ja silti pääsin jatkoon kolmen minuutin sprinttihiihdossa, niin se oli hyvää hiihtoa. Ja olisin uskonut alkuerissäkin parempaan, kun koko päivän on ollut ihan erilainen olo kuin pitkään pitkään aikaan, mutta ei vaan paukut riittäneet loppuun saakka. En pahemmin pidä tällaisesta radasta, missä pitää ladun vieressä hiihtää ja etsiä koko ajan sitä liukkainta paikkaa. Se on ilman muuta mun heikkous ja mun pitää se oppia. Ensi vuonna MM-kisoissa voi olla samanlaisia tilanteita. Nyt stressaannun todella paljon siitä ja en saa sellaista rentoa helppoa hiihtoa. On ollut sairasteluiden jälkeen todella vaikea palata.