2.2.2008← Takaisin

Lähteenmäen mitaliputki jatkui hopealla Otepäässä

Krista Lähteenmäki jatkoi nuorten Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa mitaliputkeaan, kun hän hiihti vitosella toiseksi Viron Otepäässä. Perinteisellä hiihtotavalla käydyn kilpailun voitti Norjan Ingvild Flugstad Östberg, jolle Lähteenmäki hävisi 21,1 sekuntia.

Lähteenmäki hilasi sijoitustaan kohti kakkossijaa kilpailun edetessä vaikkei nousuihin ihan terävintä puhtia lauantaina löytynytkään.
”Eilinen painoi kyllä. Alussa kun kuulin väliaikoja, keulaan oli eroa. Vielä toisella kierroksella ensimmäisessä nousussakin oli eroa. Sitten yritin itse kiristää, mutta ei vaan. Onneksi oli pitkä loppu tasaista, siinä pystyin työntämään. Ei ollut kyllä mikään paras hiihto”, Lähteenmäki kertasi.
Kymmenen parhaan joukkoon ylsi suomalaisista myös Anita Kirvesniemi, joka oli kahdeksas 1.10,5 voittajalle hävinneenä.
”Sellaista keskinkertaista hiihtoa. Mäet oli aika vaisuja ensimmäisellä kierroksella, toisella kierroksella oli jo ok ja jaksoi lyödä loppuun”, Kirvesniemi sanoi.
Miesten kympillä paras suomalainen oli kymmenenneksi sijoittunut Perttu Hyvärinen. Kilpailu päättyi norjalaisten nelosvoittoon Pål Golbergin johdolla. Hyvärinen hävisi Golbergille 1.14,1.
”Hirmu hapoilla olin eilisestä (sprintti perjantaina), en tiedä miksi. Sijoitus on älyttömän hyvä ja siihen olen todella tyytyväinen, mutta hiihtoon en ole tyytyväinen”, Hyvärinen tuumi.