Uutisen päiväys

29.12.2013← Takaisin

Kyllönen kahdeksas Oberhofissa, neljä suomalaisnaista pisteille

Lumipulasta kärsineessä Oberhofissa hiihdettiin sunnuntaina vapaan sprinttikisa, kun alun perin ohjelmassa piti olla perinteisen normaalimatkat. Anne Kyllönen oli parhaana suomalaisena kahdeksas, kaikkiaan neljä suomalaisnaista eteni erävaiheeseen.

Neljä suomalaisnaista selvitti tiensä Tour de Skin Oberhofin osakilpailun vapaan sprintin erävaiheeseen. Anne Kyllönen selvitti aika-ajon toiseksi nopeimmalla ajalla. Samaan alkuerään Krista Lähteenmäen kanssa päässyt Kyllönen hallitsi vahvalla hiihdolla omaa eräänsä, mutta taipui pitkällä loppusuoralla kolmanneksi selvittäen tiensä ajan perusteella jatkoon.
- Kokonaisuutena tänään oli hyvää hiihtoa. Asetin vähimmäistavoitteeksi välieräpaikan ja sen saavutin. Aika-ajo oli loistava ja alkueräkin meni hyvin. Pitää olla tyytyväinen päivään, Kyllönen kertoo.
Pientä harmitusta aiheutti suksivalinta välierään, joka jäi naisen päivän viimeiseksi startiksi.
- No, minä menin vaihtamaan suksiparia välierään. Kun siinä alkoi se lumisade, niin se suksi ei toimikaan lumisella alustalla. Mutta tämmöistä tämä välillä on. Hyvä fiilis minulla tästäkin päivästä jäi, kertoo kahdeksanneksi sijoittunut Kyllönen.
- Latu oli mun mielestä ihan hyvä ja olivat taas yöllä suolanneet, niin alusta oli suhteellisen kova. Hyvä siinä oli hiihtää. Ainoastaan se, että lumisade teki baanan tahmeaksi.

Aika-ajosta 13:nneksi nopeimmalla ajalla jatkoon hiihtänyt Aino-Kaisa Saarinen sijoittui alkueränsä kolmanneksi. Aika ei aivan riittänyt jatkoon ja sunnuntaina Saarisen sijoitukseksi vapaan sprintissä tuli 14:nneksi.
Vahvaa hiihtoa osoittanut hollolalaisurheilija oli kisan jälkeen täynnä taistelutahtoa ja näyttöhaluja.
- Nyt harmittaa kyllä niin vietävästi, ettei uskokaan. Kyllä meni tiukille, hitto, että harmittaa, Saarinen totesi heti pukeutumisalueella.
- Mutta hyvä veto oli taas, näitä lisää. Vielä tarvitaan lisää iskua. Nyt yksi välipäivä ja uudestaan kisaan. Täältä tullaan, nyt jäi kyllä tosi pahasti hampaankoloon ja halut näyttää on tosi kovat. Hiihto oli ihan jees, mutta kyllä harmittaa niin vietävästi.

Maailmancup-pisteille hiihtivät myös 19:nneksi sijoittunut Kerttu Niskanen.
- Positiivista tässä päivässä oli, että mentiin jatkoon, mutta eihän tuohon tyytyväinen voi olla, vaikka en minä kyllä surkuttelemaankaan ala. Kai se oli ihan ok. Kyllä minä yritin siihen erään ladata, mutta yritykseksi se nyt jäi. Ei mikään ylihyvä suoritus, mutta ei ihan huonokaan. Tuollainen perus vapaan sprintti minulle. Sinne se meni keskikastiin, ei muuta kuin uusia kisoja kohti vaan, Niskanen kommentoi.

Lähteenmäen mukaan latu oli sunnuntaina selvästi parempi kuin lauantaina. Päivän mittaan Oberhofissa nähtiin niin kevyttä vesi- kuin sankkaa lumisadettakin.
- Meillä oli onneksi selkeä keli, joten ei ollut vaikea valita suksea, Lähteenmäki kertoi.
Oberhofin vapaan sprintin lopputulokissa 23:nneksi sijoittunut Lähteenmäki suuntasi katseensa jo kiertueen tuleviin kisoihin.
- Erähiihto oli parempaa kuin aika-ajot, joten toivottavasti nyt on suunta ylöspäin, Lähteenmäki kertoo.

Riikka Sarasoja-Lilja oli karsintojen 34:s, Riitta-Liisa Roponen hiihti 41:nneksi ja Laura Mononen sijoittui 50:nneksi.