Uutisen päiväys

1.3.2008← Takaisin

Kuusi suomalaista B-finaaliin Salpausselän Kisojen sprintissä

Suomalaiset eivät juhlineet palkintopallisijoja Salpausselän kisojen sprintissä lauantaina, mutta hyvästä kokonaispanoksesta vastasivat kuusi B-finaaliin yltänyttä suomalaishiihtäjää. Kuusikosta Sami Jauhojärvi oli parhaana kahdeksas.

Miesten kilpailun voitti Norjan Anders Glörsen. B-finaalin muista suomalaisista Matias Strandvall oli yhdeksäs ja uransa parhaan maailmancupin sijoituksen napannut Olli-Pekka Tolvanen kymmenes.
”Tänään ei ollut mitään hävittävää”, uransa parasta sprinttisijoitusta sivunnut Jauhojärvi sanoi.
”Aika-ajo kulki hyvin. Oli kautta aikaa parasta skeittisprinttiä. En odottanut B-finaalipaikkaa”, Jauhojärvi hämmästeli iloisena.
Strandvall hiihti uransa parhaan karsintasijoituksen, kun hän oli toinen.
”Aika-ajossa yllätin itseni”, Strandvall sanoi.
Hyvä karsintahiihto nostatti toiveita hyvästä päivästä, mutta tie oli katketa jo seuraavaan vaiheeseen. Strandvall oli puolivälieränsä kolmas ja sai jännittää hetken pääsyään jatkoon.

Kuitusen sprintti päättyi karsintaan

Naisten kilpailussa Pirjo Muranen, Riitta-Liisa Roponen ja Aino-Kaisa Saarinen veivät järjestyksessä sijat 10-12. Naisten kilpailun voitti Kanadan Chandra Crawford.
”Positiivinen, hyvä kisa. Flunssa tuntui lihaksissa, terävyys puuttui”, kaksi henkilökohtaista maailmancupin osakilpailua flunssan vuoksi väliin jättämään joutunut Muranen tiivisti.
Roponen oli sijoitukseen tyytyväinen, mutta harmitteli ettei pystynyt b-finaalissa parempaan.
”vähän plus miinus nolla, enemmän plussaa kuitenkin. Aika-ajo oli varmaan parasta antia. Erissä oli paljon enemmän tönimistä kuin yleensä, en ole mihinkään eristä oikein älyttömän tyytyväinen, sellaista tasapaksua”, Roponen sanoi.
Suomalaisista jatkoon selvisi kotiyleisön riemuksi runsas joukko hiihtäjiä, sillä puolivälieriin pääsi viisi naista ja viisi miestä. Heidän joukossaan ei kuitenkaan ollut cupia yhä johtava Virpi Kuitunen, jonka tie jäi tällä kertaa karsintoihin. Kuitunen oli 34:s ja karsiutuminen oli hänelle ensimmäinen laatuaan sitten tammikuun 2005.
”Olen nukkunut tosi huonosti. Pehmeällä baanalla sprintissä pitäisi olla hereillä. Nyt menen nukkumaan”, Kuitunen huokasi ennen puolta päivää.
Sunnuntaina hiihdetään naisten kymppi ja miesten 15 kilometriä perinteisellä hiihtotavalla.
Tulokset: http://www.fis-ski.com/