8.3.2008← Takaisin

Kuitusen cup-johto kasvoi 210 pisteeseen

Riitta-Liisa Roponen, Virpi Kuitunen ja Aino-Kaisa Saarinen veivät järjestyksessä sijat kuudesta kahdeksaan maailmancupissa Oslon Holmenkollenilla hiihdetyllä 30 kilometrillä.

Seitsemäs sija kasvatti Kuitusen maailmancupin johdon jo 210 pisteeseen. Toisena oleva Norjan Astrid Jacobsen jäi pisteittä, kun hän keskeytti ensimmäisen 12,5 kilometrin kierroksen jälkeen.
”Varmaan henkilökohtaisesti paras kolmekymppiä vapaalla ikinä! Tasaisesti hiihdin loppuun asti, selkä oireili vähän ja sen ehdoilla menin. Lopussa uskalsin kuitenkin hiihtää pari kilometriä reippaamminkin”, Kuitunen iloitsi tyytyväisenä.

Kilpailun voitto näytti pitkään menevän Norjan Therese Johaugille, joka jäi lopulta neljänneksi. Ykkössijan vei Ukrainan Valentina Shevtshenko, jolle Roponen hävisi 59,1 sekuntia. Ruotsin Charlotte Kalla oli toinen ja Saksan Claudia Nystad kolmas.
”Sijoitus on hirveän hyvä, mutta parempaan olisi ollut mahdollisuuksia. Tänään ei vaan ollut ihan paras mahdollinen suksi. Toisella kierroksella (minuutin aiemmin lähtenyt Ruotsin Anna) Hansson suostui, että tehdään yhdessä töitä ja hän vetää alamäet ja minä ylämäet. Vähän harmittaa. Hyvä kannustus oli kyllä”, Roponen mietiskeli kisan jälkeen.

Saarinen hiihti ison osan kilpailusta puoli minuuttia myöhemmin lähteneen Marit Björgenin ja minuutin myöhemmin lähteneen Kallan kanssa. Björgen sijoittui viidenneksi.
”Ihan tyytyväinen pitää kyllä olla. Oli kyllä raskas keli. Ensin pääsin Maritin peesiin ja sitten Kallan ja päätin, että siinä on pakko roikkua. Lopussa vähän jäin siitä”, kauden parhaan vapaan kisansa hiihtänyt Saarinen sanoi.

Muista suomalaisista Riikka Sarasoja oli 24:s, parikymmentä sekuntia cupin pisteestä jäänyt Silja Tarvonen 32:s ja Pirjo Muranen 37:s.
”Suksi ei tänään ollut paras mahdollinen. Siinä missä muut menivät wassua, itse piti mennä kuokalle. Ei kyllä jalatkaan olleet ihan parhaassa kunnossa. Tuskien taival oli, mutta päätin etten keskeytä”, Muranen huokaisi.

Maailmancupissa on jaossa enää 300 pistettä Bormiossa 14.-16. maaliskuuta hiihdettävissä kauden päätöskilpailuissa.