Uutisen päiväys

17.11.2007← Takaisin

Kuitunen ylivoimainen Oloksella

Virpi Kuitunen hiihti talven ensimmäisessä normaalimatkan kilpailussaan Muonion Oloksen FIS-Tykkikisojen toisena päivänä selvän voiton.


Kuitunen jätti perinteisen kympillä toiseksi sijoittunutta Ukrainan Valentina Shevtshenkoa 36,5 sekuntia. Pirjo Muranen oli kovatasoisessa kansainvälisessä seurassa kolmas.

”Hiihto oli semmoista niin kuin yleensä ekoissa kisoissa, mielessä on että on hirveä kiire ja tekniikka vähän kärsii. Ei ollut kuitenkaan ollut tukkoista niin paljon kuin voisi olla, ei sellaista jättitukotusta”, Kuitunen tuumi.

Kuitunen harkitsi hiihtävänsä tarpeen mukaan myös vapaan kympin sunnuntaina, mutta päätti jättää sen kilpailun väliin. Espoolainen jatkaa leireilyä Oloksella tiistaihin asti ja hiihtää seuraavan kerran kilpaa lauantaina maailmancupissa Beitostölenissä, jossa hiihdetään kymppi vapaalla.

”Ensimmäinen kiekka (5 km) meni suht’ rennosti, mutta ehkä aloitin liian kovaa. Lopussa en oikein jaksanut työntää, mutta kohtuullisen hyvä maku tästä jäi. Ehkä tämä oli parempi kuin viime viikonloppuna Saariselällä, mutta aika samanlainen”, Muranen sanoi ensilumen kisoistaan.

Muranenkaan ei sunnuntaina Oloksella kilpaile, vaan palaa sunnuntaina Lapista leireilemästä kotiin Vuokattiin.  Muita suomalaisia ei lauantaina yltänyt kymmenen joukkoon. Perjantain sprintin voittanut Mona-Liisa Malvalehto oli seuraavaksi parhaana 15:s ja hävisi Kuituselle 1.44.

Naiset hiihtävät Oloksen kolmipäiväisissä FIS-kilpailuissa vielä sunnuntaina kympin vapaalla. Suomalaisista mukana on mm. kautensa kotimaan lumilla avaava Aino-Kaisa Saarinen.

Tulokset :

Olos, Muonio:

FIS-Tykkikisat, 2. päivä:

Naiset, 10 km (p): 1) Virpi Kuitunen Kangasniemen Kalske 25.35,2, 2) Valentina Shevtshenko Ukraina -36,5, 3) Pirjo Muranen Ounasvaaran Hiihtoseura -46,3, 4) Elena Antonova Kazakstan -58,2, 5) Larissa Kurkina Venäjä -59,2,…15) Mona-Liisa Malvalehto Lahden Hiihtoseura -1.44,0,…21) Anne Mäkinen Tarvasjoen Urheilijat -2.14,0, 22) Riikka Sarasoja Lappeen Riento -2.16,3, 23) Anne Kyllönen Kainuun hiihtoseura -2.16,4.

Täydelliset tulokset myöhemmin: http://www.muonio.fi/liikunta/