Uutisen päiväys

27.2.2008← Takaisin

Kuitunen voitti sprintin Tukholmassa

Virpi Kuitunen vankisti asemiaan maailmancupin ykkösenä, kun hän voitti Tukholmassa keskiviikkona hiihdetyn perinteisen sprintin. Kuitusta lähimmäksi pääsi Slovenian Petra Majdic, joka jäi kuitenkin 0,9 sekunnin päähän. Japanin Madoka Natsumi oli kolmas ja Aino-Kaisa Saarinen neljäs.

Voitto oli Kuituselle kauden kolmas maailmancupissa. Lisäksi hän voitti kaksi osakilpailua Tour de Skissä. Keskiviikkona espoolainen oli voittamaton, sillä hän voitti karsinnasta lähtien päivän kaikki hiihtonsa.

”Oli tosi helppoa. Pystyin erissä säästelemään ja sukset oli tosi hyvät. Tiesin, että Petra on suurin vastus. Vähän pelkäsin, että erät menivät liiankin helposti, mutta finaalikin oli helppoa. Huolto onnistui tänään todella hyvin”, Kuitunen kiitteli.

Saarinen oli karsinnassa kuudes, voitti puolivälieränsä ja pääsi välieränsä kolmantena aikansa perusteella loppukilpailuun.
”Hyvä päivä oli, loppua kohden parani. Finaalissa Madoka vaihteli latuja ja sotki vähän rytmiä, viimeinen latukaan ei liukkain ollut. Vaihdoin joka erään sukset ja se oli järkevä veto”, Saarinen sanoi.

Kirsi Perälä oli puolivälierässään kolmas, mutta valitettavasti aika ei riittänyt jatkoon ja sijoitukseksi kilpailussa tuli 14:s.
"Aika-ajossa kaaduin ekassa mutkassa, liisteri vaan otti kiinni. Sitten vaan yritin päästä loppuun niin kovaa kuin ikinä ja olinkin tosi iloinen jatkopaikasta. Erässä sitten vaan yritin porukan mukana taistella ja ihan ok kulki, paitsi tasatyöntö. Lopun ylämäessä löytyi sitten ihan ihmevoimat, mutta valitsin väärän ladun, jäin Chandran (Crawford) taakse enkä päässyt jatkoon. Mutta sija hyvä ja olo myös, vaikka tietysti vähän harmittaakin", Perälä sanoi.

Mona-Liisa Malvalehto oli karsinnan viides, mutta hänen hiihtonsa jäivät puolivälieriin. Malvalehto oli Saarisen voittaman puolivälierän viides ja sijoittui lopputuloksissa 21:nneksi.
"Aika-ajo oli ok. Erässä oli alusta asti löysä olo. En saa itsestäni mitään irti enkä pääse kunnolla hapoille, ei siinä sitten sprintisä paljon ole tehtävissä", Malvalehto sanoi.


Strandvall ja Jauhojärvi jäivät puolivälieriin

Miesten kilpailun voitti Norjan Jens Arne Svartedal. Suomalaismiehet eivät keskiviikkona yltäneet puolivälieriä pidemmälle. Puolivälieriin viidestä suomalaismiehestä selvisivät karsinnan yhdeksänneksi nopein Matias Strandvall ja Sami Jauhojärvi, joista kumpikin sijoittui erässään viidenneksi. Lopputuloksissa Strandvall oli 22:s ja Jauhojärvi 25:s.

”Ei ollut mitään herkkua. Kyllä ainakin loppusuoran tulin ihan samaa tahtia. Ei ollut helppo päivä, en ollut hereillä.
Aikalailla samanlaista hiihto oli kuin sunnuntaina (nuorten MM-kisoissa)”, Strandvall tuumi.

”Pikkuisen löysää oli, olisi saanut olla terävämpää. Tietynlainen räjähtävyys puuttuu. Jouduin oikealle kaistalle, se oli liukas mutta pito puuttui enkä jaksanut puskea. Jatkoon kuitenkin ja pisteitä tuli”, Jauhojärvi sanoi.

Muista suomalaisista Jesse Väänänen oli 31:s, Jari Joutsen 32:s ja epäonnisesti suksirikon karsinnassa kokenut Kalle Lassila 54:s.

”Oli vaan rehellisesti huono päivä. Lihaksisto ei toiminut kunnon mukaisella tavalla, mutta minkäs teet. Välillä näin. Pisteitä vielä tarvitsisi, että pysyisin sprintticupissa 30 joukossa", Väänänen sanoi.

”Vauhti oli tänään tosi hyvää. Suksi lähti jalasta loppusuoran alussa, kaaduin ja hiihdin maaliin yhdellä suksella. Tämä olisi ollut minulle parhaiten sopiva kisa cupissa, joten harmittaa niin paljon ettei mitään järkeä", Lassila harmitteli.

Maailmancup jatkuu Lahdessa, jossa hiihdetään sprintti lauantaina.

Tulokset ja cup-tilanteet: www.fis-ski.com