22.1.2008← Takaisin

Kuitunen seitsemäs, Saarinen kahdeksas Canmoren yhdistelmäkilpailussa

Virpi Kuitunen ylsi lähes parhaaseen sijoitukseensa yhdistelmäkilpailussa maailmancupissa Canmoressa, jossa hän tuli maaliin seitsemäntenä. Kuitusen jälkeen seuraavan sijan vei Aino-Kaisa Saarinen, muita suomalaisia ei 7,5+7,5 kilometrin kilpailussa 20 joukkoon mahtunut.

Kuitunen hävisi kilpailun voittaneelle Puolan Justyna Kowalczykille 54,6 sekuntia. Espoolainen on sijoittunut 7,5+7,5 kilometrin yhdistelmäkilpailussa maailmancupissa vain kahdesti paremmin kuin tiistaina, vuonna 2004 hän oli kuudes sekä Lago di Teserossa että Falunissa.

”Olen tosi tyytyväinen! Ei ollut aikomus yrittää perinteisellä eroon (muista). Tietysti, jos olisi ollut sellainen olo, olisi voinut yrittääkin, mutta ei ollut niin vahva olo ja siellä oli sitten niitä muita innokkaita. Vapaalla OK normaali hiihto”, Kuitunen tiivisti iloisena heti maaliin tultuaan.

Kuitunen on nyt enää 90 pisteen päässä maailmancupin kokonaiskilpailua johtavasta Ruotsin Charlotte Kallasta, joka jättää Kanadan kilpailut väliin. Kolmantena on Italian Arianna Follis, joka oli tiistaina kuudes.
Saarinen vaihtoi suksia perinteisen osuuden jälkeen kolmantena, mutta menetti asetelmiaan hieman vapaalla ja taivalsi ison osan vapaan osuutta yhdessä Kuitusen kanssa.

”Ihan keskinkertainen kisa. Alusta asti oli tukkoista ja vaikeaa, toinen (3,75 kilometrin) kierros oli perinteisellä parempaa. Vaihto oli vähän kökkö, mutta toisella kierroksella skeitti oli parempaa. Lopussa tuli käsiin kramppeja, se oli vähän outoa, kun sellaista ei ole ennen tullut”, Saarinen sanoi.

Muista suomalaisista Pirjo Muranen oli 22:s (-1.51,3), Riitta-Liisa Roponen 23:s (-2.17,2) ja loppukirikamppailun kotiyleisön suosikille Sara Rennerille niukasti hävinnyt Riikka Sarasoja 26:s (-3.10,6).
”Pertsa oli tahmeaa ja vapaa oli siihen nähden yllättävänkin hyvä. Ihan kohtuuhyvä kisa. Suksi oli molemmissa kyllä hyvä”, Muranen tiivisti.

Sarasojalle kilpailu oli maailmancupissa parasta normaalimatkan hiihtoa sitten vuoden 2004, jolloin hän oli Lahdessa 18:s.
”Olen älyttömän iloinen! Jäin alussa tosi pahaan sumppuun ja pikkuhiljaa nostin sijoitusta”, Sarasoja kiteytti ja kertoi vapaan auenneen ensimmäisen kierroksen jälkeen.