Uutisen päiväys

5.1.2008← Takaisin

Kuitunen pysyi kärjen tuntumassa Tour de Skissä – Roponen nousi kymmenenneksi

    29.12.2007

    Suomen naishiihtäjät ovat hyvissä asemissa Tour de Skissä myös toisen Tshekin Nove Mesto na Moravessa hiihdetyn osakilpailun jälkeen. Virpi Kuitunen on hyvin kärjen tuntumassa neljäntenä, Riitta-Liisa Roponen nousi 10:nneksi.

    Aino-Kaisa Saarinen menetti hieman asemiaan, mutta on kuitenkin 16:ntena vain puolen minuutin päässä johtoon nousseesta Norjan Marit Björgenistä.

    Lauantaina hiihdettiin takaa-ajona vapaalla hiihtotavalla kymppi, jolle lähdettiin ensimmäisen osakilpailun tulosten mukaisessa järjestyksessä ja aikaeroin. Björgen starttasi neljäntenä 21,1 sekuntia ensimmäisenä startanneen Kuitusen jälkeen, mutta kuroi eron nopeasti kiinni. Seitsemäntenä matkaan lähtenyt Ruotsin Charlotte Kalla puolestaan nousi johtoon ennen puolimatkaa ja piti asemansa loppukiriin asti häviten lopulta vain 0,2 sekuntia Björgenille. Kolmantena matkaan päässyt Puolan Justyna Kowalczyk sinnitteli maaliin kolmantena (-7,2).

    ”Olen tosi tyytyväinen! Pystyin hiihtämään oman hiihdon. Lähdin niin kovaa kuin pystyin, ajattelin, etten anna ilmaiseksi yhtään sekuntia. Selän kanssa ei ollut ongelmia, joten sain hiihdettyä tasaisen hiihdon”, Kuitunen iloitsi hyvävoimaisena maaliin päästyään.

    Saarinen sinnitteli kärkiryhmässä ensimmäisen 3,3 kilometrin kierroksen, mutta joutui taipumaan toisella kierroksella.
    ”Ensimmäisen kierroksen jaksoin jotenkin, mutta sen jälkeen katkesin. En lopussa vaan enää pystynyt. Ero on kuitenkin vain puoli minuuttia”, Saarinen tuumi.

    Riitta-Liisa Roponen kavensi hänelle vahvemmalla hiihtotavallaan eroa kärkeen ja on nyt vain 18,4 sekunnin päässä kärjestä kymmenentenä. Pirjo Muranen on toisen osakilpailun jälkeen 28:ntena, eroa kärkeen 1.34,2.
    ”Paljon parempaa oli kuin eilen. Alun käynnistymisen jälkeen jaksoin hyvin tehdä töitä ja loppuun asti jaksoin puristaa. Odotan innolla huomista sprinttiä, sinne täysillä”, Muranen sanoi.

    Tour de Skin seuraava osakilpailu on sunnuntaina Prahassa hiihdettävä sprintti vapaalla hiihtotavalla.