8.12.2007← Takaisin

Kuitunen palasi voittajana – Saarinen kolmas

Virpi Kuitunen teki maastohiihdon maailmancupiin flunssan jälkeen voitokkaan paluun Davosissa. Perinteisen hiihtotavan kympillä suomalaismenestyksen täydensi kolmannen sijan jakanut Aino-Kaisa Saarinen.

Kuitunen vei kauden ensimmäisessä normaalimatkan cup-kilpailussaan ykkössijan 10,9 sekuntia ennen Norjan Vibeke Skofterudia. Saarinen jakoi kolmostilan yhdessä Norjan Kristin Störmer Steiran kanssa.

Voitto oli jo maanantaina Davosiin saapuneelle Kuituselle kauden ensimmäinen ja uran 13:s maailmancupissa. Kuitunen starttasi juuri ennen ns. kuumaa ryhmää ja joutui jännittämään kärkiasemansa säilymistä täksi kaudeksi maastohiihdon cupiin tulleessa ”johtajan tuolissa” loppuun asti.  Vielä kahden kierroksen (6,6 kilometrin) jälkeen johtanut Skofterud sai viimeisillä kilometreillä taipua.

”Eilen (perjantaina) oli tosi hyvä olo, kun kävin hiihtämässä. Tänään ei ollut niin hyvä olo, enkä oikein tiennyt, mitä odottaa. Ensimmäinen kierros oli helppoa, ja mietin, että pitäisikö kiristää vauhtia vai mitä. En hirveästi tiennyt tilanteesta taakse päin ja olinkin aika varma, että Vibeke (Skofterud) menee ohi. Olen aina tykännyt hiihtää täällä Davosissa (voitti myös kahdella edellisellä kaudella Davosissa cup-kilpailun)”, voitostaan liikuttunut Kuitunen tuumi.

Saarinen oli ensimmäisen kierroksen jälkeen toisena, toisen kierroksen jälkeen kolmantena ja sai lopulta sijaa jakamaan Steiran. Hollolalainen hävisi Kuituselle 23,5 sekuntia.

”Viimeinen kierros oli aivan kauheaa, hyvä että pysyin pystyssä enää. En tiedä oliko se tauti (viime viikonloppuna ja tällä viikollakin sairastettu flunssa) mikä vaikutti, en omasta mielestäni aloittanutkaan liian kovaa. Viimeinen kierros koitui minun kohtaloksi”, Saarinen huokasi ja sanoi vielä aamulla ”arponeensa” lähteekö kisaan ollenkaan.

Muista suomalaisista Riitta-Liisa Roponen oli 16:s, Pirjo Muranen 17:s ja Mona-Liisa Malvalehto 56:s.

”Ihan hyvin kulki. Lähdin rauhassa ja sain tehtyä tasaisen, nousujohteisen, hyvän hiihdon”, Roponen sanoi.

”Ihan suht rennosti kulki. Viimeisellä kiekalla nousu oli tuskaa, enkä pystynyt puristamaan. Silti olen ihan tyytyväinen”, Muranen sanoi.

”Suksi luisti tosi hyvin, mutta ei pitänyt. Alusta asti en yhtään rennosti päässyt hiihdämään. Kroppa ei toiminut, lihaksisto oli kyllä jo paremmassa kunnossa kuin Rukalla viime viikonloppuna, mutta ei vaan”, Malvalehto harmitteli.