23.1.2008← Takaisin

Kuitunen neljäs ja Muranen viides Canmoren sprintissä

Virpi Kuitunen sijoittui neljänneksi ja Pirjo Muranen viidenneksi perinteisen hiihtotavan maailmancupin sprintissä Kanadan Canmoressa keskiviikkona. Suomalaispanos oli muutenkin hyvä, sillä Aino-Kaisa Saarinen voitti B-finaalin ja sijoittui näin ollen 7:nneksi.B-finaaliin ylsi myös suomalaismiesten kolmikon paras Kalle Lassila, joka sijoittui 12:nneksi.

Naisten kilpailun voitti Slovenian Petra Majdic niukasti ennen Norjan Astrid Jacobsenia. Kuitunen voitti keskiviikkoa finaalia lukuun ottamatta kaikki hiihtonsa karsinnasta lähtien.
”Oli aika löysää hiihtoa tänään. Finaalissa ei ollut mitään jäljellä. Olisi pitänyt voittaa, mutta ei tänään vaan. Pisteitä tuli kuitenkin maailmancupiin hyvin”, Kuitunen tuumi kuitenkin aika tyytyväisenä.

Maailmancupissa toisena oleva Kuitunen kuroi eron cupia johtavaan Charlotte Kallaan jo 40 pisteeseen. Kalla jättää Kanadan osakilpailut väliin. Kallalla on 795 pistettä, Kuitusella nyt 755 pistettä.

Muranen oli karsinnan 14:s, mutta hiihti erävaiheessa hyvin.
”Hiihto parani tänään loppua kohti. Vähän jäi kyllä harmittamaan, tasatyöntö oli väsynyttä lopussa ja kädet puhki. Vuorohiihto tuntui kuitenkin vahvalta”, Muranen sanoi.

Miesten A-finaalin viidestä norjalaisesta voittoon hiihti Börre Näss. Lassila on urallaan yltänyt maailmancupin sprintissä vain kahdesti parempiin sijoituksiin kuin keskiviikkona tullut 12:s.
”Vähimmäistavoite perinteisen sprintissä täyttyi, kun pääsin 12 sakkiin. Jos siihen pääsee, ei voi olla pettynyt. Olen aika tyytyväinen. Aika-ajossa en saanut vielä mitään irti, puolivälierä kulki ihan mukavasti, välierässä vedin mäen päälle kovaa. B-finaalissa otin aika kovan lähdön ja siinä kramppasi sitten molemmat pohkeet. Lauantaina vapaan sprintissä tähtään pisteille”, Lassila tuumi.

Matias Strandvall jäi puolivälierässään viidenneksi ja hiihdot jäivät keskiviikkona siihen.
”Todella huono kisa. Aika-ajo (22:s) oli huonoin yli vuoteen, Otepäässä viimeksi (maailmancup tammikuussa 2007). Minä vaan sähläsin, ei ollut missään vaiheessa normaalia omaa rentoa hiihtoa. En tiedä, mikä pertsassa (perinteisessä hiihtotavassa) on, tasatyönnön piti olla minun vahvuuteni vaan ei ollut”, Strandvall puuskahti mutta myönsi kuitenkin hiihdon olleen puolivälierässä jo parempaa.

Muista suomalaisista Mona-Liisa Malvalehto oli Kuitusen voittaman puolivälierän neljäs, mutta lahtelaisen aika ei riittänyt aikavertailun kautta jatkopaikkaan. Martti Jylhä (33:s) ja Riikka Sarasoja (38:s) eivät selvinneet karsinnoista jatkoon.

Nousiainen toipunut kolhusta

Tiistaina kaatuessaan silmäänsä satuttanut Ville Nousiainen on jo lähes täysin toipunut. Nousiaisella ei ollut viime yönä kipuja. Aamulla hän kävi lääkärissä tarkastuttamassa silmänsä tilannetta ja suunnitteli käyvänsä suksillakin keskiviikkona.
Canmoressa on torstaina välipäivä. Perjantaina ohjelmassa on naisten 10 kilometriä ja miesten 15 kilometriä vapaalla hiihtotavalla. Naisten kilpailu alkaa Suomen aikaa kello 20, miesten kilpailu kello 21.30.