Uutisen päiväys

5.3.2008← Takaisin

Kuitunen kasvatti kokonaiscupin johtoa Drammenissa

    Maailmancup jatkui tänään Norjan Drammenissa, jossa viisi suomalaisnaista pääsi 12:sta joukkoon. Viime vuonna perinteisen sprintin voitti Virpi Kuitunen, eikä hän tänä vuonnakaan pettänyt suomalaiskatsojia.

    Karsinnasta lähtien Kuitunen piti kovaa vauhtia, eikä antanut kilpakumppaneilleen mahdollisuuksia. Hän voitti kisan ylivoimaisesti, kun toiseksi sijoittunut slovenian Petra Majdic jäi 0,8 sekunnin päähän. Kuitunen on vahvasti kiinni maailmancupin voitossa, kun eroa toisena olevaan Norjan Astrid Jacobseen on 174 pistettä. Jacobsen oli sprintissä kolmas.
    "Tulos oli paras mahdollinen, joten erittäin hyvä kisapäivä, ei valittamista", Kuitunen ilakoi kisan jälkeen.
    A-finaalissa nähtiin Kuitusen lisäksi kaksi muuta suomalaista, Aino-Kaisa Saarinen ja Mona-Lisa Malvalehto. Malvalehto sijoittui kisassa kuudenneksi, joka oli hänen paras sijoituksensa tällä kaudella.
    "Paras hiihto tälle kaudelle, mutta finaalissa kaikki paukut olivat täysin loppuneet. Tänään myös kovat vatsakivut ovat olleet haittana, enkä ole pystynyt kyykistymään lainkaan", Malvalehto ihmettelee.
    Saarisen loppusijoitus oli jälleen neljäs. Tällä kertaa huono suksipari vei mahdollisuuden parempaan tulokseen.
    "Kisa oli ihan hyvä, mutta finaalissa vaihdon suksipariksi saman, jolla hiihdin aika-ajossa. Luulin sen toimivan hyvin, mutta ensimmäisessä nousussa jäin Kuitusesta jo muutaman potkun. Suksi oli kyllä liukas, mutta tällä kertaa valinta ei osunut oikeaan", Saarinen harmitteli.
    Pirjo Muranen alkaa pikku hiljaa toipua sairastelustaan, mutta hiihto kaipaa vieläkin herkkyyttä. Muranen oli kisan seitsemäs.
    "Hiihdostani puuttui pientä rentoutta, mutta muuten tasainen suoritus. Lihakset eivät olleet vielä täysin kunnossa", Muranen toteaa.
    Iloinen suomalaisyllättäjä oli Kirsi Perälä, joka sijoittui kisassa 12:nneksi. Perälä oli myös tyytyväinen päivän kisasuoritukseensa.
    "Olen positiivisesti yllättynyt tämän päivän kisasta, koska en ole vuosiin hiihtänyt neljää lähtöä samana päivänä. Kaikki paukut latasin välieriin, mutta semifinaalissakin yritin taistella täysillä. B-finaali tuli aika pian, joten en ehtinyt palautua kunnolla", Perälä sanoo.
    Suomalaismiehet eivät yltäneet finaaleihin
    Miesten sprintti oli norjalaisten juhlaa, kun kisan voitti Norjan Ola Vigen Hattestad sekä maanmies Jens Arne Svartedal oli kolmas. Suomalaismiesten tulos oli tällä kertaa heikkoa, kun paras suomalainen Matias Strandvall oli vasta 21:s.
    "Heikko esitys taas tänään. Tyydyttävä sijoitus, mutta parempaan ei miestä pysty", Strandvall manasi.
    Muista suomalaisista Sami Jauhojärvi oli 23:s, Kalle Lassila 29:s, Jesse Väänänen 36:s sekä Olli-Pekka Tolvanen 41:s. Karsinta antoi lupauksia paremmista tuloksista, mutta toisin kävi. Jauhojärvi oli Lahdessa parhaana suomalaisena kahdeksas, mutta Norjassa suksi ei kulkenut.
    "Aluksi hiihdot tuntuivat kulkevan hyvin, mutta viimeisessä karsinnassa ei vaan miehestä lähtenyt vauhtia. Sain sentään muutaman cupinpisteen", Jauhojärvi naurahti.

    Teksti: Heidi Hautamäki