Uutisen päiväys

10.2.2008← Takaisin

Kuitunen kasvatti cup-johtoaan kolmossijalla, kolme suomalaisnaista A-finaalissa

Maastohiihdon maailmancupin sprintissä Viron Otepäässä nähtiin naisten A-finaalissa kolme suomalaisnaista, joista Virpi Kuitunen kipusi parhaana palkintopallille kolmantena. Vetisissä olosuhteissa käydyn kilpailun voitti Slovenian Petra Majdic ennen Norjan Astrid Jacobsenia.

”Suksi ei enää finaalissa luistanut niin hyvin kuin siihen asti. En vaan pystynyt parempaan, ylämäessä yritin kyllä hiihtää kiinni. Tällä kelillä pitäisi olla useampi suksi”, Kuitunen tuumi kolmossijaansa kuitenkin tyytyväisenä.

Maailmancupissa Kuitusen johto Ruotsin Charlotte Kallaan kasvoi Otepään voiton ja kolmossijan jälkeen 24 pisteestä 149 pisteeseen. Kalla oli sunnuntaina 13:s.
Kuitusen jälkeen seuraavana maaliin tuli Aino-Kaisa Saarinen, joka oli nelossijaansa tyytyväinen.
”Hyvin jaksoin tänään. Kisa parani loppua kohden, oli kiva hiihtää. Olen oikein tyytyväinen tähän viikonloppuun”, lauantaina toiseksi hiihtänyt Saarinen sanoi.

A-finaalin kolmas suomalainen Pirjo Muranen kuudes.

"Järki oli jäässä, tyhmän mokan tein finaalissa kun yritin lähteä tyttöjen ohi. Hiihto tuntui kyllä ihan hyvältä, pysyin hyvin vauhdissa mukana. Olisi kyllä ollut hyvät mahdollisuudet kolmannesta sijasta taistella”, Muranen sanoi.

Muista jatkoon päässeistä suomalaisnaisista Mona-Liisa Malvalehto oli 11:s ja Kirsi Perälä 20:s.

”Olen tyytyväinen, ensimmäisen kerran tällä kaudella pääsin 12 sakkiin. Nyt oli vielä tosi raskas keli ja rata. Viimeisessä erässä (B-finaali) jaksoin vielä ekan nousun hyvin, mutta sitten toinen oli liikaa”, Malvalehto sanoi.

Väänänen kaatui välierässä jo lähdössä

Miesten kilpailun voitti Norjan Eldar Rönning. Suomalaismiesten paras oli uransa parhaan maailmancupin sijoituksen napannut Jesse Väänänen, joka sijoittui yhdeksänneksi. Puolivälieränsä voittaneen Väänäsen mahdollisuudet A-finaaliin kariutuivat sunnuntaina jo välierän lähdössä, jossa hän kaatui.
”Kun kausi alkoi, tavoite oli ottaa maailmancupin pisteitä. Kun sitten olin Rukalla kymmenes, se oli yli odotusten. Nälkä kasvaa syödessä, mutta ei yhdeksänteen sijaan voi olla pettynyt, se oli kuitenkin uran paras sijoitus. Edellinen maailmancupin starttini oli Rukalla, sen jälkeen on ollut keuhkojen kanssa ongelmia”, Väänänen sanoi.

Muista suomalaisista jatkoon pääsi Kalle Lassila, joka sijoittui lopulta 22:nneksi.
”En ihan näin huonossa kunnossa ole kuin tämä näyttää. En tiedä, erien välinen aika meni wc:n puolella kun mahan kanssa oli ongelmia. Oli pehmeä olo, en oikein olisi jaksanut verrytelläkään. Tuntui helpolta, mutta kun piti toiseen nousuun hiihtää, ei se vaan lähtenyt”, Lassila harmitteli.

Strandvall ja Jylhä hylättiin

Neljän suomalaisen hiihdot jäivät sunnuntaina karsintaan. Riikka Sarasoja kaatui stadionille tulevan laskun
mutkassa eikä selvinnyt jatkoon (49:s). Keijo Kurttila karsiutui täpärästi jatkosta ja oli 34:s.
Matias Strandvall ja vielä hieman flunssainen Martti Jylhä eivät aikojensakaan perusteella olisi päässeet jatkoon, mutta kaksikko sai vielä kilpailun päätteeksi tuomarineuvostolta tuloslistaan luistelupotkujen vuoksi merkinnän DSQ eli hylätty. Myös kaksi muuta mieshiihtäjää hylättiin samasta rikkeestä.

”Tein huonon valinnan, kun menin työntämään (hiihtämään vapaan suksilla) vaikka olin eilen vielä sitä mieltä että en työnnä. Sitten kaikki alkoi puhua, että pitää tehdä niin ja sitten päätin työntää. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun putoan jatkosta perinteisen sprintissä maailmancupissa”, Strandvall tuumi.

”Olisi pitänyt pertsaa mennä, tein rataan nähden virhearvioinnin kun lähdin vapaan suksilla. En yhtään jaksanut työntää. Vitsiksi meni ja vielä DSQ kisan päälle", Jylhä naureskeli.

Maailmancup jatkuu ensi viikonloppuna Tshekin Liberecissä.

Tulokset: http://www.fis-ski.com/