5.1.2008← Takaisin

Kuitunen jatkaa Tour de Skin johdossa, Muranen voitti B-finaalin Asiagossa

Virpi Kuitunen jatkaa Tour de Skin johdossa kuudennen Asiagossa hiihdetyn osakilpailun jälkeen, mutta ero toisena olevaan ja perjantain kilpailun voittaneeseen Ruotsin Charlotte Kallaan kutistui 0,2 sekuntiin.

4.1.2008

Asiagon vapaan sprintissä A-finaalit hiihdettiin ilman suomalaisia, mutta B-finaaliin ylsi kolme suomalaisnaista.

B-finaalin voitti Pirjo Muranen, joka sijoittui kokonaiskilpailussa seitsemänneksi. Riitta-Liisa Roponen oli kilpailun kahdeksas ja Kuitunen 11:s. Aino-Kaisa Saarinen ei selvinnyt puolivälieriä pidemmälle ja sijoittui 22:nneksi. Suomalaismiehistä parempi oli ensimmäistä kertaa maailmancup-tasolla sprintin karsinnasta jatkoon päässyt Ville Nousiainen, joka sijoittui 14:nneksi. Sami Jauhojärven hiihdot jäivät perjantaina ainoana suomalaisena karsintavaiheeseen, ja hän sijoittui 34:nneksi.

”Ei mennyt aivan odotetusti, mutta ehkä nyt jäi jotain säästöön huomista ajatellen. Jaksoin kyllä hyvin, mutta en oikein (alussa) päässyt vauhtiin. En oikein tykkää näistä tasatyöntölähdöistä. Viime vuonna täällä oli kova baana, jossa pystyi voimalla hiihtämään ja se oli minulle loistava. Ei tänään ollut kelistä kiinni, eikä johtunut selästä, etten päässyt vauhtiin. En vaan vapaalla pitkällä sauvalla pääse vauhtiin, aina tulee jotenkin kiire”, myös Tour de Skin sprintticupia johtava Kuitunen tuumi.

Kuitusen tavoin Muranenkin voitti puolivälieränsä, mutta välierästä ei vauhti riittänyt B-finaalia pidemmälle.
”Hyvä kisa, mutta ei aivan niin hyvä kuin odotin. Välierähiihdossa tuli taas minulle tyypillinen heikko lenkki, mutta onneksi löysin B-finaaliin hyvän tatsin ja sain siitä ne kaikista isoimmat bonussekunnit. Se on aina hyväksi”, kokonaiskilpailussa 16:ntena oleva Muranen sanoi.

Tour de Skin kokonaistilanteessa Saarinen on kahdeksantena ja Roponen nousi yhdeksänneksi.
”Olen tosi tyytyväinen! En odottanut näin hyvin sijoittuvani. Perinteisellä (10 km lauantaina Val di Fiemmessä yhteislähdöllä) en uskalla odottaa mitään, pakko vaan yrittää roikkua niin pitkään kuin pystyy”, Roponen sanoi.

Miesten sprintin voitti Norjan Petter Northug. Kokonaiskilpailussa johdossa jatkaa Tshekin Lukas Bauer, 1.17,1 ennen Norjan Tord Aisle Gjerdalenia. Nousiainen on 18:ntena (3.12,4 Bauerista), Jauhojärvi 28:ntena. Nousiainen johti puolivälieräänsä kierroksen, mutta jäi toisella kierroksella eränsä kolmanneksi eikä selvinnyt aikavertailusta jatkoon.

”En ole hirveän pettynyt, en hirveästi odottanutkaan. Sprintiksi tämä oli kuitenkin ihan hyvä, kun en ole ennen jatkoon päässyt. Aika-ajo oli ihan hyvä (12:s), puolivälierässä meni reidet tönkköön. Tänä aamuna vielä mahaa vähän kipristeli”, sanoi mahataudista toipunut Nousiainen.

Tour de Skin toiseksi viimeiset osakilpailut ovat perinteisen hiihtotavan yhteislähdöt Val di Fiemmessä. Lauantaina naiset hiihtävät kympin ja miehet 20 kilometriä. Jaossa on paljon bonussekunteja, sillä kolmelle parhaalle jaetaan bonussekunteja maalissa sekä naisilla kahdessa ja miehillä neljässä väliaikapisteessä.