Uutisen päiväys

1.7.2009← Takaisin

Kuitunen ja Koivuranta innostavat lajiensa nuoria Rovaniemellä

    Anssi Koivurannan Summer Camp ja Virpi Kuitusen Summer Ski Camp tuovat ensi viikolla nuorille urheilijoille mahdollisuuden harjoitella esikuviensa johdolla Rovaniemellä.

    Ensimmäistä kertaa järjestettävä Anssi Koivurannan leiri kerää 7.-10. heinäkuuta parikymmentä yhdistetyn ja mäkihypyn junioria Ounasvaaran maisemiin, toista kertaa järjestettävä Virpi Kuitusen leiri puolestaan viitisenkymmentä nuorta hiihtäjää 8.-12. heinäkuuta. Leirit ovat kaikille avoimia Santasport-leirejä, joista vastaavat Lapin urheiluopiston valmentajat.

    Leiriläiset käyvät yhteisenä ohjelmana luennolla läpi antidopingasioita ja urheilun eettisiä kysymyksiä – puhdasta urheilua ja reilua peliä. Suomen Antidopingtoimikunnan Puhtaasti paras-tähdistöön kuuluvalle Koivurannalle reilu peli yhdistetyssä on muun muassa sitä, että kilpailuissa menestyville annetaan reilusti tunnustusta onnistumisista. Samaa viestiä kuusamolainen vie mielellään lajinsa nuoremmillekin urheilijoille.
    ”Olen aina kunnioittanut puhdasta urheilua ja reilua peliä. Sitä viestiä haluan viedä myös junioreille olemalla heille esimerkkinä”, Koivuranta sanoo.

    Teemana reilu peli, taitoharjoittelu ja kaverihenki

    Reilun pelin lisäksi Koivuranta toivoo junioreille hauskoja leiripäiviä.
    ”Toivottavasti heillä olisi päivisin niin paljon tekemistä, että saisivat sitten nukuttuakin. Toivon heille kaikin puolin mahdollisemman antoisaa leiriä, jossa olisi hyvät olosuhteet hypätä ja ulkoilla”, leiriä innolla odottava Koivuranta sanoo.
    Leiristä vastaava ja yhtenä vetäjänä toimiva Jukka Ylipulli kertoo, että leirin teemoina ovat monipuolisen taitoharjoittelun merkityksen korostaminen sekä nuorten keskinäistä kanssakäymistä lajin parissa parantavat sosiaalisuus ja kaverihenki.
    ”Anssi ja Janne (Ryynänen) ovat noiden teemojen kannalta vertaansa vailla oleva vetäjäkaksikko”, Ylipulli kehuu samanikäisiä ystäviä.

    Kuitunen nauttii nuorten hiihtäjien kannustamisesta

    Innolla nuorten urheilijoiden pariin pääsemistä odottaa myös Kuitunen, jolle viime vuoden leiri oli miellyttävä kokemus.
    ”Paras muisto viime vuodelta on koko leirin hyvä tunnelma nuorten kesken ja innokas asenne harjoitteluun. Leiri nuorten parissa sopii hyvin kesäharjoittelun oheen, koska voin itse harjoitella siinä lomassa myös. On hyvin palkitsevaa nähdä nuoria ja olla heitä kannustamassa lajin pariin”, Kuitunen sanoo.
    Espoolainen kehuu Rovaniemeä erinomaiseksi leiripaikaksi sekä nuorille hiihtäjille että itselleen.
    ”Sieltä löytyy riittävästi rinteitä mäkiharjoitteluun, hyvät sisäharjoitusmahdollisuudet sekä hyvät rullasuksimaastot. Lisäksi urheiluopiston uimahalli/kylpylä tarjoaa mahdollisuuden huoltaa lihaksistoa muun muassa kylmä-kuumahoidolla”, Kuitunen kehuu.

    Itseään kuuntelemalla paras anti

    Nuorille huippu-urheilijan urasta haaveilevien hiihtäjien moninkertainen maailmanmestari toivoo oppivan itsensä kuuntelua.
    ”Haluan, että he opettelevat alusta asti kuuntelemaan omaa kehoaan, luottamaan sen viesteihin ja oppivat sitä kautta tekemään oikeita ratkaisuja harjoittelussaan. Parasta antia urheilusta saa sitä kautta, että oppii itsestään.”
    Itsensä kuuntelemisen taitoa leiriläiset oppivatkin päivittäin erilaisten harjoitusten yhteydessä sekä muun muassa lääkärin ja fysioterapeutin pitämien asiantuntijaluentojen avulla.

    Lisätietoja leireistä:
    Koivurannan leiri: Jukka Ylipulli, 045-6769513
    Kuitusen leiri: Janne Hyyppä, 020-7984250
    www.santasport.fi