Uutisen päiväys

25.1.2008← Takaisin

Kuitunen 11:nneksi Canmoren kympillä, ero Kallaan enää 16 pistettä

Virpi Kuitunen sijoittui parhaana suomalaisena 11:nneksi vapaan hiihtotavan kympillä maailmancupissa Kanadan Canmoressa. Kuitunen hävisi kilpailua ensimmäiseltä väliaikapisteeltä lähtien johtaneelle ukrainalaisvoittajalle Valentina Shevtshenkolle 1.07,3. Ero cupin kärkipaikkaan on enää 16 pistettä.

Muista suomalaisista Riitta-Liisa Roponen oli 15:s (-1.17,5), Aino-Kaisa Saarinen 24:s (-1.56,2) ja Riikka Sarasoja 34:s (-2.34,2). Pirjo Muranen jätti kympin väliin keskittyäkseen lauantaina ohjelmassa olevaan vapaan sprinttiin.

Puoli minuuttia Kuitusen jälkeen lähtenyt ja lopulta kolmanneksi sijoittunut Puolan Justyna Kowalczyk ohitti espoolaisen hieman yli puolivälin jälkeen.
”Ei (väli)päivä ihmeitä tee, väsynyttähän se hiihto oli. Hyvin kyllä jaksoin. Aloitin tietoisesti reippaammin kuin normaalisti. Kun Kowalczyk sai kiinni, itsellä oli huono hetki enkä pystynyt tarttumaan siihen peesiin. Hiihdin näköetäisyydellä siinä sitten”, Kuitunen kertasi.
Kuitunen oli kuitenkin tyytyväinen toisen kierroksen hiihtoonsa. Yhdestoista sija toi maailmancupissa toisena olevalle Kuituselle 24 tärkeää pistettä, mikä kavensi eron cupia johtavaan Ruotsin Charlotte Kallaan 16 pisteeseen.

Roponen iloitsi suunnitelmien mukaan sujuneesta hiihdosta

Hyvällä mielellä oli myös Riitta-Liisa Roponen.
”Olen tosi tyytyväinen. Nyt kulki hyvin ja suksi toimi hyvin, olo oli paljon parempi kuin pursuitissa tiistaina. Ei ollut ongelmia, vaikka raskashan tuo keli on. Pystyin hiihtämään niin kuin olin suunnitellut”, Roponen sanoi.
Vielä parasta vapaan hiihtotavan virettään etsivä Aino-Kaisa Saarinen kiitteli ruotsalaisen Anna Hanssonin peesiä toisella kierroksella.
”Onneksi pääsin ruotsalaisen peesiin, siitä sain rytmiä hiihtoon. Oli vähän löysä olo”, Saarinen tuumi.

Lauantaina kilpaillaan sprintti vapaalla hiihtotavalla.