15.8.2005← Takaisin

Kristina Smigunille kahdeksas voitto, Venäjän miehille kolmoisvoitto Otepään rullakisassa

Virolaisten oma Kristina Simugun voitti viikonloppuna Otepään kansainvälisen rullahiihtotapahtuman naisten kisan jo kahdeksannen kerran. Miesten kilpailussa Venäjän hiihtäjät ottivat kolmoisvoiton. Suomalaisista parhaiten menestyi Riitta-Liisa Lassila, joka oli kahdeksas.

Viron hiihdon suuren kesätapahtuman voittoihin tottunut Smigun oli jälleen ylivoimainen ja ehti maalisuoralla moneen otteeseen kumarrella kiitokseksi paikalla olleelle runsaalle kotiyleisölle. Toiseksi pinnisti Saksan Evi Sachenbacher-Stehle ennen venäläisviisikkoa, jonka kärjessä oli kolmanneksi tullut Alena Sidko. Suomen ainoa naisedustaja Riitta-Liisa Lassila oli venäläisryhmän jälkeen seuraavana.

Miesten kilpailun venäläisrynnistystä johti Vassili Rotcev. Toiseksi sijoittui Aleksander Legkov ja kolmanneksi Ivan Alypov. Kymmenen parhaan joukkoon mahtui vielä Maksim Vylegzhanin kuudentena. Ruotsiin menivät miesten seuraavat sijat Jerry Ahrlinin ja Anders Södergrenin tuomana, Mathias Fredriksson oli kahdeksas. Suomalaisista miehistä paras oli Sami Jauhojärvi, jonka sijoitus oli 14:.s. Lauri Pyykönen oli 20:s ja Matti Heikkinen 21:s. Teemu Kattilakoski oli 27:s, Robert Blomqvist 38:s, Johan Enlund 41:s, Thomas Ramstedt 44:s ja Jari Joutsen 54:s.